Έρχεται η πληκτρολόγηση χωρίς... πληκτρολόγιο

Έρχεται η πληκτρολόγηση χωρίς... πληκτρολόγιο
Η ανάπτυξη ενός εικονικού πληκτρολογίου ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας από μια ομάδα ερευνητών που εργάζονται στο πανεπιστήμιο Mälardalen της Σουηδίας.


Για τις ανάγκες του πληκτρολογίου, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το ήδη υπάρχον Google Glass, το οποίο είναι ένα ζευγάρι γυαλιά στο σκελετό των οποίων είναι τοποθετημένη μια οθόνη με έναν υπολογιστή, και ένα σετ βραχιόλια που ανιχνεύουν την κίνηση των άκρων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα βραχιόλια θα φοριούνται στους καρπούς ή τις παλάμες του χρήστη και θα αποτελούνται από αισθητήρες οι οποίοι θα ανιχνεύουν την θέση και τις κινήσεις των δακτύλων. Τα δεδομένα θα μεταδίδονται με τη βοήθεια του Google Glass το οποίο θα είναι υπεύθυνο για την αντιστοίχιση των κινήσεων του χρήστη με τα πλήκτρα του εικονικού πληκτρολογίου. Επιπλέον τα βραχιόλια θα είναι υπεύθυνα για την δημιουργία και τον χειρισμό ενός εικονικού mouse.

Το προϊόν δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμα και έτσι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς την τεχνολογία του, ξέρουμε όμως ότι βασίζεται στη τεχνολογία ρομποτικής που έχει αναπτυχθεί από το 2005.

Οι ερευνητές του προγράμματος δηλώνουν ότι έχουν σκοπό να δημιουργήσουν ένα προϊόν που θα είναι εύκολο στην μετακίνησή του και δεν θα πιάνει πολύ χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ