Τζίρο...περιπτέρου κάνει η Google στην Ελλάδα -Δείτε το γιατί

Τζίρο...περιπτέρου κάνει η Google στην Ελλάδα -Δείτε το γιατί
Θα μπορούσατε να πιστέψετε ότι η Google Hellas, θυγατρική ενός εκ των μεγαλύτερων κολοσσών παγκοσμίως κάνει τζίρο στην Ελλάδα όσο κάνει και ένα μικρομεσαίο supermarket σε μια μεσαία συνοικία; Κι όμως αυτό δείχνει ο ισολογισμός. Φταίει το μέγεθος της ελληνικής αγοράς internet; Αληθεύει ότι ένα μέρος του κύκλου εργασιών τιμολογείται εκτός των ελληνικών συνόρων; Όπως και να' χει οι αριθμοί εντυπωσιάζουν. 

Σε θετική τροχιά παρέμειναν τα αποτελέσματα της Google Hellas και το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία που εμφανίζει στον ισολογισμό της. Αναλυτικότερα η εταιρεία για το 2013 εμφανίζει κύκλο εργασιών ο οποίος φτάνει τα 5,1 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά 9,4% συγκριτικά με το 2012 όταν και οι πωλήσεις της έφταναν τα 5,7 εκατ. ευρώ.

Σημαντικά μειωμένα εμφανίζονται και τα έξοδα λειτουργίας της Google Ελλάς καθώς το 2013 υποχώρησαν στα 2, 3 εκατ. ευρώ από τα 3,1 εκατ. ευρώ του 2012. Σημειώνεται πως η μείωση είναι της τάξης του 24,7%. Μειωμένα εμφανίζονται και τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας. Συγκεκριμένα το 2013 η Google Ελλάς κατέγραψε κέρδη προ φόρων 915.185 ευρώ όταν για το αντίστοιχο διάστημα του 2012 είχε κέρδη 1,09 εκατ. ευρώ, εμιωμένα κατά 16,4%.
Αξίζει να υπογραμμιστεί πως η Google Ελλάς το 2012 είχε συνολικά υποχρεώσεις που έφταναν τα 1,22 εκατ. ευρώ ενώ το περασμένο οικονομικό έτος (2013) οι υποχρεώσεις της εμφανίζονται μειωμένες κατά 4,2% και φθάνουν τα 1,17 εκατ. ευρώ. Τα οικονομικά στοιχεία συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Direction Business Reports.
Θα πρέπει τέλος, να σημειωθεί πως κατά καιρούς διάφορες ενστάσεις έχουν σημειωθεί για τα δηλωθέντα οικονομικά μεγέθη της θυγατρικής τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες καθώς πρακτική της Google είναι σε μεγάλο βαθμό να τιμολογεί απευθείας στην Ιρλανδία για φορολογικούς λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ