Πώς και από ποιούς θα λειτουργήσει η κοινή εταιρία Vodafone –Wind

Πώς και από ποιούς θα λειτουργήσει η κοινή εταιρία Vodafone –Wind
Την δομή αλλά και τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την Victus Networks, την κοινή εταιρία της Vodafone με την Wind, ανακοίνωσε με email στους εργαζόμενους ο διευθύνων σύμβουλος της Wind Hellas Νἀσος Ζαρκαλής.

Εδικότερα τα ηνία της νέας εταιρίας αναλαμβάνει ο Νίκος Μπάμπαλης ο οποίος κατέχει την θέση του Γενικού Διευθυντή Δικτύου στη WIND Ελλάς

Δείτε όλη την επιστολή


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνω ότι ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες προετοιμασίας για ανάπτυξη και διαχείριση κοινών υποδομών κινητής επικοινωνίας μεταξύ της Wind Ελλάδας και Vodafone Ελλάδας.
Στις 10 Μάρτιου θα ξεκινήσει η λειτουργία της νέας εταιρείας που θα διαχειρίζεται όλες τις λειτουργίες που αφορούν στο Δίκτυο Πρόσβασης (σταθμοί βάσης). Η νέα εταιρία θα έχει μετόχους κατά 50% τις Wind Ελλάς και Vodafone Ελλάς. Ονομάζεται Victus Networks και η έδρα της βρίσκεται στην Παλλήνη, όπου και θα εργάζονται οι 300 μηχανικοί τηλεπικοινωνιών που τη στελεχώνουν.

Η κίνηση αυτή εχει πολλαπλά οφέλη:
• Οι Έλληνες καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση σε ακόμη καλύτερες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, τόσο σε επίπεδο κάλυψης όσο και σε επίπεδο εμπειρίας από τις υπηρεσίες κινητής ευρυζωνικότητας που είναι το μέλλον της αγοράς μας
• Η ελληνική οικονομία θα επωφεληθεί από σημαντικές επενδύσεις ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ κατά την πρώτη τριετία λειτουργίας της Victus Networks, από τα οποία 55 εκ ευρω θα επενδυθούν στον τομέα των κατασκευών και 95 εκ ευρώ στην αγορά σύγχρονου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και σε νέες τεχνολογίες. Επιπλέον, η δραστηριότητα της νέας εταιρείας θα δημιουργήσει νέες έμμεσες επενδύσεις ύψους 150 εκ ευρώ.
• Η εταιρία μας θα ενισχύσει σημαντικά το δίκτυο της, άρα και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της
• Η κίνηση αυτή απελευθερώνει σημαντικούς πόρους για την Wind Ελλας, τόσο σε επίπεδο επενδύσεων όσο και σε επίπεδο λειτουργικού κόστους, καθώς τα αυξημένα κόστη ανάπτυξης και λειτουργίας ενός υπερσύγχρονου δικτύου θα μοιράζονται ανάμεσα σε δυο εταιρείες. Σε επίπεδο επενδύσεων οι πόροι αυτοί θα μας επιτρέψουν να ενισχύσουμε τη διαφοροποίηση μας, ενώ σε επίπεδο λειτουργικού κόστους μας επιτρέπουν να αποφύγουμε οποιαδήποτε άλλη κίνηση μείωσης του λειτουργικού μας κόστους θα ήταν πιθανώς αναγκαία ώστε να ανταποκριθούμε σε μια συνεχώς συρρικνωμένη αγορά.
• Η κίνηση αυτή γίνεται χωρίς να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Οι εργαζόμενοι που θα στελεχώσουν τη Victus Networks θα μεταφερθούν από τις δυο εταιρείες διατηρώντας πλήρως όλα τα εργασιακά δικαιώματα τους.

Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, μέσα σε έναν κλάδο που έχασε το 55% των εσόδων του μέσα σε 5 χρόνια, η εταιρία μας έπρεπε να προσαρμοστεί και να κάνει τολμηρές κινήσεις προκειμένου να συνεχίσει τη δυναμική της πορεία στην ελληνική οικονομία. Σήμερα είμαστε μια εταιρία, από τις λίγες στην Ελλάδα, που προσαρμόστηκε στις νέες συνθήκες αποτελεσματικά. Εδώ και 18 μήνες έχουμε ολοκληρώσει τις κινήσεις μας ώστε η εταιρία να έχει το προσωπικό που χρειάζεται, αποφύγαμε μειώσεις μισθών (με εξαίρεση λίγων διοικητικών στελεχών), και είμαστε πλέον επικεντρωμένοι στην ανάπτυξη της εταιρείας.

Σήμερα ανακοινώνουμε μια κίνηση μα καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα, σε μια κατεύθυνση που ακολουθείται σε όλο τον κόσμο από εταιρείες κινητής επικοινωνίας ώστε να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις της αγοράς.

Με την ευκαιρία, θα ηθελα να ανακοινώσω και επίσημα ότι, με την επικείμενη μετακίνηση του Νίκου Μπάμπαλη στο τιμόνι της Victus Networks, την ευθύνη για την Τεχνική Γενική Διεύθυνση της Wind Ελλάδας, μαζί με τα μέχρι τώρα καθήκοντα του, αναλαμβάνει ο Νίκος Πανόπουλος. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι και οι δυο θα συνεχίσουν να κάνουν εξαιρετική δουλειά υψηλής ποιότητας από τις νέες τους θέσεις.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που ξεκινάνε μια νέα φάση της καριέρας τους μετακινούμενοι στη νέα εταιρία. Έχουν μπροστά τους μια μεγάλη πρόκληση, να επιτελέσουν ένα έργο μοναδικό στη χώρα μας ως μέλη μιας κορυφαίας ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας. Θα έχουν την αμέριστη υποστήριξη των μετόχων της νέας εταιρείας, και τη σιγουριά ότι πίσω από τη Victus Networks θα βρίσκονται δυο μεγάλοι οργανισμοί που θα εξαρτώνται από την επιτυχία τους.

Τους εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στη νέα πρόκληση.

Νασος Ζαρκαλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ