Ερχονται ζημιές και απολύσεις από την Sony - Aποχωρεί από την αγορά υπολογιστών (upd)

Ερχονται ζημιές και απολύσεις από την Sony - Aποχωρεί από την αγορά υπολογιστών (upd)
Tην πώληση του τμήματος που αφορά τους προσωπικούς υπολογιστές (Vaio PC) και την επικέντρωσή της στην αγορά των τηλεοράσεων, ανακοίνωσε και επίσημα η Sony.

Το τμήμα προσωπικών υπολογιστών της Sony θα πουληθεί στην εταιρεία Japan Industrial Partners, χωρίς να έχει ανακοινωθεί το τίμημα της εξαγοράς, ωστόσο πληροφορίες αναφέρου ότι θα κυμανθεί στα 490 εκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου.
Σε ότι αφορά το τμήμα τηλεοράσεων της Sony, η εταιρεία σκοπεύει να ιδρύσει μια νέα θυγατρική έως τον Ιούλιο του 2014. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της δραστική περιστολής δαπανών, η ιαπωνική εταιρεία θα υιοθετήσει διαφορετική προσέγγιση στην τοποθέτηση των προϊόντων της, στοχεύοντας πρωτίστως στο high-end κομμάτι της αγοράς τηλεοράσεων και επικεντρώνοντας την παραγωγή της στα μοντέλα 4K και 2K. Με τις συγκεκριμένες αλλαγές η εταιρεία ελπίζει από το 2015 ο κλάδος των τηλεοράσεων να καταστεί κερδοφόρος.

Νωρίτερα το fpress.gr μετέδιδε: Eντονη αναστάτωση στους επενδυτές προκαλούν οι αναπάντεχες προβλέψεις της Sony για το ύψους των ζημιών στο σύνολο του έτους. Η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε πως προβλέπει ζημιές ύψους 110 δισ. γιεν το οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο, έναντι των κερδών 30 δισ. γιεν, που είχε ανακοινώσει προηγουμένως.
Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε περικοπές 5.000 θέσεων εργασίας καθώς αντιμετωπίζει συρρίκνωση του τμήματος τηλεοράσεων και υπολογιστών.
Η Moody’s υποβάθμισε τον προηγούμενο μήνα την πιστοληπτική ικανότητα της Sony σε επίπεδο junk, ενώ φουντώνουν οι φήμες για πώληση του ζημιογόνου τμήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών Vaio.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ