Δήμαρχος Παρισιού κατά X (Twitter):«Παγκόσμιος υπόνομος» που καταστρέφει τις δημοκρατίες

Δήμαρχος Παρισιού κατά X (Twitter):«Παγκόσμιος υπόνομος» που καταστρέφει τις δημοκρατίες

«Αυτή η πλατφόρμα και ο ιδιοκτήτης της επιδεινώνουν σκόπιμα τις εντάσεις και τις συγκρούσεις», δήλωσε η Anne Hidalgo επικαλούμενη χειραγώγηση, παραπληροφόρηση, αντισημιτισμό και επιθέσεις σε επιστήμονες, κλιματολόγους, γυναίκες και φιλελεύθερους

 

Η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αποχωρεί από την πλατφόρμα X που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter, αποκαλώντας την "γιγαντίαιο παγκόσμιο υπόνομο" που "κατέστρεφε τις δημοκρατίες μας" διαδίδοντας κατάχρηση και παραπληροφόρηση.

Αφού αγόρασε το Twitter το 2022, ο Έλον Μασκ απέλυσε χιλιάδες υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων πολλών που επόπτευαν περιεχόμενο στην πλατφόρμα. Με την επωνυμία X, έχει χάσει αρκετούς σημαντικούς διαφημιστές και επικρίθηκε από πολλούς, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, επειδή δεν έκανε αρκετά για να περιορίσει τον αντισημιτισμό.

«Αυτή η πλατφόρμα και ο ιδιοκτήτης της επιδεινώνουν σκόπιμα τις εντάσεις και τις συγκρούσεις», είπε η Hidalgo σε μακροσκελείς αναρτήσεις στα αγγλικά και τα γαλλικά, επικαλούμενη χειραγώγηση, παραπληροφόρηση, αντισημιτισμό και επιθέσεις σε επιστήμονες, κλιματολόγους, γυναίκες και φιλελεύθερους.

Η εκστρατεία της Hidalgo να μετατρέψει το Παρίσι σε πρωτεύουσα του ποδηλάτου έχει κερδίσει τόσο περιφρόνηση όσο και έπαινο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλα αυτά τα χρόνια, με ορισμένους χρήστες να επικρίνουν τη φαινομενικά ατελείωτη δουλειά και τα οπτικά μη ελκυστικά εργοτάξια κάτω από το hashtag #SaccageParis (WreckParis).

"Αυτό το μέσο έχει γίνει ένας γιγαντιαίος παγκόσμιος υπόνομος, και θα πρέπει να συνεχίσουμε να βυθιζόμαστε σε αυτό;" ρώτησε η σοσιαλίστρια πολιτικός, της οποίας η αποτυχημένη προσπάθεια για τη γαλλική προεδρία συγκέντρωσε το 1,7% των ψήφων το 2022.
«Αρνούμαι να υποστηρίξω αυτό το κακό σχέδιο», είπε.

Πιο πρόσφατα, δέχθηκε πυρά για ένα ταξίδι στη γαλλική Ταϊτή, υποτίθεται για να δει μια τοποθεσία για σέρφινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, αλλά οι αντίπαλοι είπαν ότι δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της και κατά τη διάρκεια του οποίου επισκέφτηκε την κόρη της που ζει εκεί.

Οι χρήστες Χ και πολιτικοί της αντιπολίτευσης χρησιμοποίησαν το hashtag #TahitiGate για να την επικρίνουν για το ταξίδι που χρηματοδοτήθηκε μερικώς από τους φορολογούμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ