Τεχνητή Νοημοσύνη: Για πρώτη φορά η ΑΙ διαπραγματεύτηκε εταιρικό συμβόλαιο χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση

Τεχνητή Νοημοσύνη: Για πρώτη φορά η ΑΙ διαπραγματεύτηκε εταιρικό συμβόλαιο χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση

Το πρωτοποριακό επίτευγμα ανήκει στη βρετανική εταιρεία Luminance, η οποία ανέπτυξε ένα σύστημα ΑΙ, το οποίο αναλύει συμβόλαια και προτείνει αλλαγές

Ακόμη ένα βήμα… ανεξαρτησίας έκανε η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), η οποία κατάφερε -για πρώτη φορά στην ιστορία- να διαπραγματευτεί αυτόνομα, χωρίς ουδεμία ανθρώπινη παρέμβαση, ένα επιχειρηματικό συμβόλαιο.

Το πρωτοποριακό επίτευγμα ανήκει στη βρετανική εταιρεία Luminance, η οποία ανέπτυξε ένα σύστημα ΑΙ, το οποίο αναλύει συμβόλαια και προτείνει αλλαγές.

Στόχος της Luminance είναι η μείωση της γραφειοκρατίας, την οποία καλούνται να διαχειριστούν οι δικηγόροι σε καθημερινό επίπεδο, καθώς πλέον όλη η δουλειά θα γίνεται από την ΑΙ.

Η επικεφαλής της βρετανικής εταιρείας, Γιάγκερ Γκλουκίνα, μιλώντας στο CNBC, υποστήριξε ότι το σύστημα ΑΙ έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, απαλλάσσοντας τους δικηγόρους, οι οποίοι δεν χρειάζονται να αναλώνονται πλέον σε γραφειοκρατικές εργασίες.

«Δύο συστήματα ΑΙ διαπραγματεύονται ένα συμβόλαιο, το οποίο βρίσκεται σε μορφή word. Αφού καταλήξουν στους όρους της διαπραγμάτευσης, μετά στέλνουν το συμβόλαιο στο DocuSign για τις απαραίτητες υπογραφές» εξήγησε η ίδια.

«Έτσι, όλη η διαδικασία γίνεται από την ΑΙ, η οποία όχι μόνο είναι εκπαιδευμένη στα νομικά, αλλά πλέον καταλαβαίνει και τις ανάγκες τις επιχείρησής σου» συνέχισε η Γκλουκίνα.

Το CNBC, εντυπωσιασμένο από το λογισμικό της Luminance, έσπευσε να ελέγξει το Autopilot, όπως ακριβώς ονομάζεται το σύστημα ΑΙ της βρετανικής εταιρείας.

Και το αποτέλεσμα σχολιάστηκε ως εξής: «Ήταν σούπερ γρήγορο, η γλώσσα ήταν αναλυτική, οι αλλαγές έγιναν τάχιστα και το συμβόλαιο οριστικοποιήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ