Τεχνητή Νοημοσύνη:Στην αντεπίθεση η Alibaba -Αναβαθμισμένο μοντέλο εναντίον Microsoft και Amazon

Τεχνητή Νοημοσύνη:Στην αντεπίθεση η Alibaba -Αναβαθμισμένο μοντέλο εναντίον Microsoft και Amazon

Η κινεζική εταιρεία παρουσίασε επίσης την πλατφόρμα υπηρεσιών GenAI, η οποία επιτρέπει στις εταιρείες να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιώντας τα δικά τους δεδομένα 

 

 

Η Alibaba κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης, καθώς ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας προσπαθεί να ανταγωνιστεί τους τεχνολογικούς κολοσσούς των ΗΠΑ όπως η Amazon και η Microsoft.

Ο μεγαλύτερος παίκτης υπολογιστών cloud και ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε το Tongyi Qianwen 2.0, το πιο πρόσφατο μοντέλο μεγάλης γλώσσας (LLM). Ένα LLM εκπαιδεύεται σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων και αποτελεί τη βάση για παραγωγικές εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT, το οποίο αναπτύσσεται από την αμερικανική εταιρεία OpenAI.

Η Alibaba αποκάλεσε το Tongyi Qianwen 2.0 μια «ουσιαστική αναβάθμιση από τον προκάτοχό του», η οποία παρουσιάστηκε τον Απρίλιο.

Το Tongyi Qianwen 2.0 "επιδεικνύει αξιοσημείωτες ικανότητες στην κατανόηση πολύπλοκων οδηγιών, συγγραφή κειμένων, συλλογισμό, απομνημόνευση και πρόληψη παραισθήσεων", ανέφερε η Alibaba σε δελτίο τύπου. Οι ψευδαισθήσεις αναφέρονται σε AI που παρουσιάζει λανθασμένες πληροφορίες.

Η Alibaba κυκλοφόρησε επίσης μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που έχουν σχεδιαστεί για εφαρμογές σε συγκεκριμένους κλάδους και χρήσεις — όπως η νομική συμβουλευτική και η χρηματοδότηση — καθώς στρέφεται στις επιχειρήσεις.

Η εταιρεία με έδρα το Hangzhou ανακοίνωσε επίσης την πλατφόρμα υπηρεσιών GenAI, η οποία επιτρέπει στις εταιρείες να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιώντας τα δικά τους δεδομένα. Ένας από τους φόβους που έχουν οι επιχειρήσεις σχετικά με δημόσια προϊόντα παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT είναι ότι τα δεδομένα θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση τρίτα μέρη.

Η Alibaba και άλλοι μεγάλοι παίκτες στο cloud προσφέρουν εργαλεία στις εταιρείες για να δημιουργήσουν τα δικά τους προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούν τα δικά τους δεδομένα, τα οποία θα προστατεύονται από αυτούς τους παρόχους ως μέρος του πακέτου υπηρεσιών.

Το Azure OpenAI Studio της Microsoft και το Bedrock του Amazon Web Service είναι δύο αντίπαλες υπηρεσίες.

Ενώ η Alibaba είναι ο μεγαλύτερος παίκτης cloud με βάση το μερίδιο αγοράς στην Κίνα, η εταιρεία προσπαθεί να καλύψει τη διαφορά με εταιρείες όπως η Amazon και η Microsoft στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ