Προχωρά το deal των $69 δισ. Microsoft – Activision Blizzard - "Πράσινο φως" από τη Βρετανία

Προχωρά το deal των $69 δισ. Microsoft – Activision Blizzard - "Πράσινο φως" από τη Βρετανία

Η Microsoft και η Activision συμφώνησαν να παρατείνουν την προθεσμία της συμφωνίας έως τις 18 Οκτωβρίου

Το πράσινο φως στην εξαγορά της εταιρείας gaming Activision Blizzard από την Microsoft, έδωσαν οι αρχές ανταγωνισμού της Βρετανίας. Ήταν το τελευταίο σημαντικό εμπόδιο για να κλείσει η συμφωνία των 69 δισ. δολαρίων.

Για να περάσει η συμφωνία, χρειάστηκε να εξαιρεθούν τα δικαιώματα gaming στο cloud.

«Η νέα συμφωνία θα αποτρέψει τη Microsoft από το να ‘κλειδώσει’ τον ανταγωνισμό στο cloud gaming καθώς αυτή η αγορά απογειώνεται, διατηρώντας ανταγωνιστικές τιμές και υπηρεσίες για τους Βρετανούς πελάτες του cloud gaming», ανέφερε η ρυθμιστική αρχή.

«Θα επιτρέψει στην Ubisoft να προσφέρει το περιεχόμενο της Activision σε οποιοδήποτε επιχειρηματικό μοντέλο, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητικών υπηρεσιών πολλών παιχνιδιών. Θα βοηθήσει επίσης να διασφαλιστεί ότι οι πάροχοι παιχνιδιών cloud θα μπορούν να χρησιμοποιούν λειτουργικά συστήματα εκτός των Windows για περιεχόμενο της Activision, μειώνοντας το κόστος και αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα».

Η Microsoft πρότεινε για πρώτη φορά την εξαγορά της Activision τον Ιανουάριο του 2022, αλλά έκτοτε έχει αντιμετωπίσει ρυθμιστικές προκλήσεις στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εταιρεία προσέφερε μια σειρά από παραχωρήσεις, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην εκχώρηση των δικαιωμάτων cloud των παιχνιδιών Activision στη γαλλική εταιρεία έκδοσης παιχνιδιών Ubisoft Entertainment.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ