ChatGPT: Η επισκεψιμότητα μείωνεται για τρίτο συνεχόμενο μήνα

ChatGPT: Η επισκεψιμότητα μείωνεται για τρίτο συνεχόμενο μήνα

Οι επισκέψεις  μειώθηκαν κατά 3,2% σε 1,43 δισεκατομμύρια τον Αύγουστο, μετά από πτώση περίπου 10% σε σχέση με καθέναν από τους δύο προηγούμενους μήνες.

Το ChatGPT του OpenAI, το εξαιρετικά δημοφιλές chatbot τεχνητής νοημοσύνης που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο, σημείωσε μείωση των μηνιαίων επισκέψεων σε ιστότοπους για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι η πτώση φτάνει στο τέλος της, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Similarweb.

Οι παγκόσμιες επισκέψεις ιστοτόπων για υπολογιστές και κινητά στον ιστότοπο ChatGPT μειώθηκαν κατά 3,2% σε 1,43 δισεκατομμύρια τον Αύγουστο, μετά από πτώση περίπου 10% σε σχέση με καθέναν από τους δύο προηγούμενους μήνες. Ο χρόνος που αφιερώνουν οι επισκέπτες στον ιστότοπο μειώνεται επίσης μηνιαίως από τον Μάρτιο, από 8,7 λεπτά κατά μέσο όρο στον ιστότοπο σε 7 λεπτά στον ιστότοπο τον Αύγουστο.
Ωστόσο, τον Αύγουστο οι μοναδικοί επισκέπτες παγκοσμίως έφτασαν τους 180,5 εκατομμύρια χρήστες από 180 εκατομμύρια.

Η επανέναρξη του σχολείου τον Σεπτέμβριο μπορεί να βοηθήσει την επισκεψιμότητα και τη χρήση του ChatGPT και ορισμένα σχολεία έχουν αρχίσει να το αποδέχονται. Η επισκεψιμότητα του ChatGPT των ΗΠΑ τον Αύγουστο αυξήθηκε ελαφρώς, σε συνεννόηση με τα αμερικανικά σχολεία να είναι ξανά σε λειτουργία.

"Οι μαθητές που αναζητούν βοήθεια για την εργασία φαίνεται να είναι μέρος της ιστορίας: το ποσοστό των νεότερων χρηστών του ιστότοπου μειώθηκε το καλοκαίρι και τώρα αρχίζει να ανακάμπτει", δήλωσε ο David F. Carr του Similarweb, ο οποίος παρακολουθεί τακτικά το ChatGPT και τους ανταγωνιστές του.

Το ChatGPT ξεκίνησε μια ξέφρενη χρήση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης στις καθημερινές εργασίες από την επεξεργασία έως την κωδικοποίηση και έφτασε τα 100 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες τον Ιανουάριο, δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του. Η τεχνολογία Generative AI χρησιμοποιεί δεδομένα του παρελθόντος για να δημιουργήσει νέο περιεχόμενο, για παράδειγμα για να γράψει δοκίμια ή ποιήματα.

Πριν από την κυκλοφορία του Meta’s Threads, ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή καταναλωτών ποτέ και τώρα είναι ένας από τους 30 κορυφαίους ιστότοπους στον κόσμο.

Μερικοί ανταγωνιστές ChatGPT, συμπεριλαμβανομένου του chatbot Bard της Google, κυκλοφόρησαν φέτος. Η μηχανή αναζήτησης της Microsoft Bing παρέχει επίσης δωρεάν ένα chatbot που υποστηρίζεται από το OpenAI.

Το OpenAI κυκλοφόρησε επίσης την εφαρμογή ChatGPT στο σύστημα iOS τον Μάιο, η οποία θα μπορούσε να μειώσει κάποια επισκεψιμότητα από τον ιστότοπό της. ​Το ChatGPT είναι δωρεάν στη χρήση, αλλά παρέχει επίσης μια premium συνδρομή για 20 $ το μήνα.

Εκτός από το ChatGPT, το OpenAI κερδίζει χρήματα πουλώντας πρόσβαση στα μοντέλα AI για προγραμματιστές και επιχειρήσεις απευθείας και μέσω μιας συνεργασίας με τη Microsoft, η οποία επένδυσε πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ