ΥΠΕΡΓ - Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ξεκίνησαν σήμερα οι εγγραφές - Τι καλύπτει το voucher

ΥΠΕΡΓ - Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ξεκίνησαν σήμερα οι εγγραφές - Τι καλύπτει το voucher

Συνολικά, για το Πρόγραμμα της «Εναρμόνισης» υπέβαλαν αίτηση 167.104 μητέρες για 232.203 παιδιά, εκ των οποίων, μετά την εξέταση των ενστάσεων, έλαβαν το voucher 152.269 παιδιά.

Ξεκίνησαν σήμερα Τρίτη 24 Αυγούστου οι εγγραφές των παιδιών με κρατικά voucher σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

Κατά τη φετινή περίοδο 2021-2022 τίθενται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε εφαρμογή δύο παράλληλα προγράμματα κουπονιών (vouchers) για βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠμεΑ προς ωφελούμενες μητέρες με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών προσχολικής ηλικίας (βρεφονηπιακοί) και σχολικής ηλικίας κατά τις απογευματινές ώρες (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ). Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καταφέρνει έτσι να μην αφήσει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και, σε σχέση με το 2019, να εντάξει 15.000 (16%) περισσότερα παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», προϋπολογισμού 279 εκατ. ευρώ , διανέμει περίπου 150.000 vouchers σε άνεργες και εργαζόμενες μητέρες του ιδιωτικού τομέα για απασχόληση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ ενώ το παράλληλο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ διανέμει άλλα 15.000 vouchers σε οικογένειες με υψηλότερα εισοδηματικά κριτήρια (έως 33.000 ευρώ για οικογένεια με 1-2 παιδιά) και εντάσσει και τις γυναίκες που εργάζονται στο δημόσιο τομέα.

Συνολικά, για το Πρόγραμμα της «Εναρμόνισης» υπέβαλαν αίτηση 167.104 μητέρες για 232.203 παιδιά, εκ των οποίων, μετά την εξέταση των ενστάσεων, έλαβαν το voucher 152.269 παιδιά. Για το παράλληλο Πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Οικονομική στήριξη οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας» υποβλήθηκαν αιτήσεις για 18.660 παιδιά και μετά την εξέταση και των ενστάσεων, έλαβαν voucher 14.762 παιδιά (6.742 νήπια και 8.020 βρέφη).

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα συμπεριληφθούν με επιπλέον προϋπολογισμό, 1.500 παιδιά ακόμη, στο πρόγραμμα διανομής voucher.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Η πρόσβαση στην προσχολική αγωγή θέλουμε να είναι δεδομένη για κάθε οικογένεια και κάθε παιδί. Είναι μια θέση στην οποία είμαστε αμετακίνητοι από την αρχή. Ειδικά σε περιόδους ύφεσης λόγω της πανδημίας, είμαστε αποτελεσματικοί και πιστοί σε όσα λέμε. Σε μια δύσκολη χρονιά συνεχίζουμε την ενίσχυση της προσχολικής αγωγής και διασφαλίζουμε την πρόσβαση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όλα τα παιδιά. Η ποιοτική προσχολική αγωγή είναι ένα ουσιαστικό όχημα για την ανάπτυξη όλων των παιδιών και την μετέπειτα πορεία τους. Γι’ αυτό εξάλλου δημιουργήσαμε και το πρόγραμμα «Κυψέλη» ένα ενιαίο, ολιστικό πρόγραμμα, κοινό για όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας. Είμαστε δίπλα σε κάθε παιδί και σε κάθε γονέα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ