Εξοικονομώ - Αυτονομώ: Αυξάνεται ο προϋπολογισμός κατά 10 εκατ. ευρώ

Εξοικονομώ - Αυτονομώ: Αυξάνεται ο προϋπολογισμός κατά 10 εκατ. ευρώ

Με την υλοποίηση της πράξης, 1.835 νοικοκυριά θα καταταχθούν σε καλύτερη κατηγορία ενεργειακής κατανάλωσης

Η Περιφέρεια Αττικής ενίσχυσε τον προϋπολογισμό του Γ' Κύκλου του Προγράμματος Εξοικονομώ-Αυτονομώ, ενίσχυσης των νοικοκυριών για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κατοικιών κατά 10 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντάς τον συνολικά στα 24,7 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση επήλθε με τροποποίηση της Πράξης «Ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών», στην οποία προχώρησε η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας προκειμένου να ωφεληθούν περισσότερα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος. Στόχος είναι να αναβαθμίσουν την ενεργειακή απόδοση των κατοικιών τους, κάνοντας χρήση του σχετικού Προγράμματος, συμβάλλοντας, τόσο στην εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων της χώρας, όσο και στην άμβλυνση των βαρών από τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Με την υλοποίηση της πράξης, 1.835 νοικοκυριά θα καταταχθούν σε καλύτερη κατηγορία ενεργειακής κατανάλωσης, ενώ η ετήσια εκπομπή αερίων θερμοκηπίου θα μειωθεί κατά 3.434 τόνους CO2.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος στις θετικές συνέπειες του Προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», επισήμανε: «Αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ και ειδικότερα του ΠΕΠ Αττικής, στηρίζουμε έμπρακτα τουλάχιστον 1.800 νοικοκυριά και συμβάλλουμε στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στην Αττική μας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, όπως είναι και η προτεραιότητά μας».

Τέλος οι επιλέξιμες ενέργειες αφορούν μεταξύ άλλων σε: παρεμβάσεις εξοικονόμησης (θερμομόνωση, αντικατάσταση κουφωμάτων, συστήματα θέρμανσης-ψύξης και ζεστού νερού χρήσης), έξυπνα συστήματα ελέγχου φωτισμού, θέρμανσης/ψύξης και απομακρυσμένου ελέγχου και παρακολούθησης, ενίσχυση της ενεργειακής αυτονομίας μέσω συστημάτων ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αποθήκευσης και υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και ενεργειακή αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων (αντικατάσταση ανελκυστήρων, αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης (λέβητες)/ψύξης, θερμομόνωση ταράτσας, αντικατάστασης κουφωμάτων και αναβάθμιση φωτισμού).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ