Στη «Διαύγεια» η ΚΥΑ για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Στη «Διαύγεια» η ΚΥΑ για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται σε 12 μήνες. Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης του προγράμματος ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, σχετικά με το πρόγραμμα επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και των οικογενειών τους, περιόδου 2020-2021, με επιταγή κοινωνικού τουρισμού.
Σκοπός του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού είναι η πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και των οικογενειών, με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων-ωφελουμένων για την πραγματοποίηση διακοπών με τη χορήγηση επιταγής κοινωνικού τουρισμού.

Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται σε 12 μήνες. Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης του προγράμματος ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων-ωφελουμένων ορίζεται από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις, εντός του χρονικού διαστήματος που προαναφέρθηκε, ενώ προσαυξάνεται κατά πέντε επιπλέον διανυκτερεύσεις για τους δικαιούχους-ωφελούμενους που επιλέγουν τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου και Κω, όπως ορίσει η Δημόσια Πρόσκληση, με βάση τις κατηγορίες των καταλυμάτων και τη χρονική περίοδο υλοποίησης της σύμβασης της παρ. 2 του άρθρου 11 της παρούσας απόφασης. Επίσης, ο αριθμός των δικαιούχων-ωφελουμένων του προγράμματος καθορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ