Συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα στηρίξει την ελληνική υποψηφιότητα στο Σ.Α του ΟΗΕ

Συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα στηρίξει την ελληνική υποψηφιότητα στο Σ.Α του ΟΗΕ

Σε καλό κλίμα η συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ - Η Άγκυρα θα ψηφίσει την Ελλάδα για την υποψηφιότητά της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Αθήνα την Τουρκία για τη θέση του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).

Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσαν μετά τη σημερινή συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Διάσκεψης Διεθνών Δωρητών για τις σεισμόπληκτες Συρία και Τουρκία, ότι η Άγκυρα θα ψηφίσει την Ελλάδα για την υποψηφιότητά της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μη μόνιμο μέλος και η Αθήνα από την πλευρά της θα στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).

Το κλίμα στη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών ήταν ιδιαίτερα φιλικό, πράγμα που επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές.

Ο κ.Δένδιας είπε ότι ο κ.Τσαβούσογλου ήταν ο πρώτος που τον συλληπήθηκε για την τραγωδία στα Τέμπη και παράλληλα τον ευχαρίστησε για την έκδοση του πατέρα του νεκρού μηχανοδηγού στην Ελλάδα.

Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του κ.Τσαβούσογλου, που ευχαρίστησε τον «φίλο Νίκο» για την αλληλεγγύη που επέδειξε η Ελλάδα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της Τουρκίαςκαι το γεγονός ότι ο κ.Δένδιας επισκέφθηκε ο ίδιος τις πληγείσες περιοχές και επισήμανε ότι πλέον υπάρχει καλύτεροη ατμόσφαιρα στις σχέσεις των δύο χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ