Συμμετοχή Φραγκογιάννη στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις Λιγότερο Αναπτυγμένες Χώρες

 Συμμετοχή Φραγκογιάννη στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις Λιγότερο Αναπτυγμένες Χώρες

Θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στην Ολομέλεια της Διάσκεψης, ενώ θα συμμετάσχει και σε δύο στρογγυλές τράπεζες

 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, εκπροσωπώντας τον κ. Πρωθυπουργό, θα μεταβεί στη Ντόχα, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Χώρες (ΛΑΧ), που θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 9 Μαρτίου 2023.
Ο κ. Υφυπουργός θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στην Ολομέλεια της Διάσκεψης, ενώ θα συμμετάσχει και σε δύο στρογγυλές τράπεζες με τις ακόλουθες θεματικές: α) Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και προστασία του περιβάλλοντος και β) Αξιοποίηση της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη των Λιγότερο Αναπτυγμένων Χωρών.
Σημειώνεται ότι η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Χώρες λαμβάνει χώρα κάθε δεκαετία, με κύριο αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των χωρών-μελών του ΟΗΕ για το πώς μπορεί να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των εν λόγω χωρών. Στόχος της φετινής Διάσκεψης είναι η υιοθέτηση ενός Σχεδίου Δράσης για την περίοδο 2023-2031, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις που θα συνάδουν με τους στόχους της Agenda 2030 των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Υφυπουργός κ. Φραγκογιάννης θα συνοδεύεται στο ταξίδι στην Ντόχα από την Ειδική Απεσταλμένη για την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Ελλάδας για εκλογή στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ως μη μόνιμο μέλος, για τη διετία 2025-26, Πρέσβυ κα Μαρία Θεοφίλη. Στόχος είναι η πραγματοποίηση συναντήσεων με τους επικεφαλής των Αντιπροσωπειών των χωρών ΛΑΧ που θα συμμετάσχουν στη Διάσκεψη, με σκοπό την προώθηση της ελληνικής υποψηφιότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ