Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση και η ψηφοφορία.

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης υπέβαλλε ο Αλέξης Τσίπρας. Η συζήτηση θα ξεκινήσει σήμερα το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία την Παρασκευή.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι καταθέτει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης λέγοντας: όταν η παραβίαση του κράτους δικαίου συνοδεύει την οικονομική και κοινωνική κρίση και όταν η υπονόμευση των δικαιωμάτων του πολίτη συνοδεύει την φτώχεια και όταν η δημοκρατία διασύρεται, όταν η εκτροπή εκτροχιάζει την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα, όταν οι ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας εμπλέκονται στα ρυπαρά παίγνια τύπου μαφίας έχουν γίνει παιχνίδι στα χέρια μιας αδίστακτης κυβέρνησης. Εχουμε υποχρέωση να δράσουμε. Έχουμε το σύνταγμα και τα εργαλεία που μας προσφέρει η δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι αμετάκλητα ένοχοι. Έχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες. Παραμονή στην διακυβέρνηση της χώρας είναι επικίνδυνη για την δημοκρατία και την ασφάλεια της χώρας. Η παρακρατική λειτουργία και η διαφθορά αποτελεί στρατηγική επιλογή αυτής της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση μετά από όλα όσα έχουν συμβεί και με αποδείξεις πια η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να μείνει ούτε στιγμή στην θέση της. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μια ημέρα στην θέση του. Για τους λόγους αυτούς υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όλη η ομιλία

Ο κ. Τσίπρας είπε ξεκινώντας την ομιλία του ότι κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Περιέγραψε την ανασφάλεια και την αγωνία για το αύριο της κοινωνίας και είπε: δυστυχώς οι τύχες της κοινωνίας είναι στα χέρια μιας κυβέρνησης όχι μόνο ανίκανης αλλά και βαθιά αντιδημοκρατικής. Και ενός πρωθυπουργού που γράφει το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποστασίας από την δημοκρατία.

«Κανείς και καμία μπροστά στα φαινόμενα αυτά δεν δικαιούται να κλείνει τα μάτια», είπε ακόμα. Αυτό που συμβαίνει σημείωσε, αφορά την ζωή των ανθρώπων».

«Η κοινωνία ζει εδώ και 6 μήνες στην δίνη των αποκαλύψεων για έναν ασύλληπτο αριθμό υποκλοπών. Στην δίνη ενός πρωτοφανούς σκανδάλου», είπε ο κ. Τσίπρας και μίλησε για ένα εγκληματικό δίκτυο με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εκείνος ήταν ο επικεφαλής του δικτύου και το οργάνωσε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση του τόπου. «Από την πρώτη ημέρα πήρε την ΕΥΠ στο γραφείο του. Τοποθέτησε έναν δικό του άνθρωπο επικεφαλής που δεν πληρούσε τα κριτήρια. Έχρισε βοηθό εκπληρώσεως τον ανιψιό του για τον συντονισμό αυτού του δικτύου», είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε ότι κατάφερε να προσθέσει σε αυτό το δίκτυο προηγμένα συστήματα τα οποία υποκλέπτουν κάθε στιγμή 24 ώρες το 24ωρο αρκεί να είναι δίπλα σου το κινητό σου τηλέφωνο. Παίρνει φωτογραφίες και βίντεο. Έστησε μια οργουελιανή δυστοπία, είπε ακόμα.

Μεταξύ αυτών που παρακολουθούνταν υπουργοί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οικονομικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι και όσοι δεν άνοιγαν το κακόβουλο μήνυμα υπήρχε άλλος τρόπος ο παραδοσιακός με την υπογραφή εισαγγελέα.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε ο κ. Τσίπρας ως εγκέφαλος αυτού του δικτύου προέβη στις πράξεις αυτές γιατί διακατέχεται από ιηση και αλαζονεία. Μεγάλωσε ως πρίγκιπας και νομίζει ότι τώρα είναι βασιλιάς και κανείς δεν μπορεί να τον ελέγξει, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, είπε ότι με δική του επιμονή υπήρξε έλεγχος παρά τις συστάσεις που του έγιναν στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για το κινητό Ανδρουλάκη. Και μόνο τότε η επίσημη νομότυπη παρακολούθηση Ανδρουλάκη ανακαλύφθηκε τυχαία και άνοιξε ο ασκός του Αιόλου.

«Το βασικό σκάνδαλο», είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας «ακολούθησε άλλο ένα και οδήγησε σε εκτροπή από την δημοκρατική τάξη και αποδεικνύει τη νοοτροπία συμμορίας που έχει ως αρχή την ομερτά».

Το δράμα των υποκλοπών ακολούθησε η κωμωδία της εξεταστικής, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και μίλησε για ιταμότητα της εισαγγελέως Βλάχου και για οχετό προπαγάνδας που είχε ως στόχο να επιβάλλει την εκτροπή ως κανονικότητα.

Επι 6 μήνες όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει ψέμματα συνειδητά ότι δεν γνώριζε ότι γίνονταν παρακολουθήσεις, είπε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι τα έβαλε με μια ανεξάρτητη αρχή γιατί είναι ο εγκέφαλος και ο εντολέας αυτού του παρακράτους, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για τον κ. Ράμμο είπε ότι αντιμετωπίζεται με χυδαιότητα από την κυβέρνηση ενώ κάνει το καθήκον του και αυτό που ορίζει το σύνταγμα.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ακόμα λειτουργούν οι θεσμοί και κάνουν το καθήκον τους και πρόσθεσε ότι σήμερα θα μιλήσει με αποδείξεις. Μπορεί να είναι ένα μικρό μόνο δείγμα είπε από το σύνολο των παρακολουθήσεων αλλά είναι αποδείξεις αδιάψευστες των νομότυπων επισυνδέσεων από τα αρχεία των παρόχων κινητής τηλεφωνίας και προέκυψαν από την έρευνα και τους ελέγχους στους παρόχους.

Ο φάκελος

«Ο φάκελος αυτός περιείχε τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΑΔΕ μετά από αίτημα που κατέθεσα στις 7 Δεκεμβρίου στην αρχή», είπε και πρόσθεσε: «εμπλούτισα το αίτημά μου κατόπιν γραπτού αιτήματος της αρχής με μεταγενέστρο αίτημά μου στις 28 Δεκεμβρίου. Περιέχει τα παράνομα έργα του σκοτεινού παρακράτους που έστησε ο κ. Μητσοτάκης. Περιέχει το σκοτάδι. Στις 28/12 και ενώ ήταν γνωστό ότι στα αρχεία των παρόχων είχε βρει αρχεία νόμιμων επισυνδέσεων ζήτησα επισήμως να διεξαχθεί έλεγχος για να διαλευκάνει αν ετέθη πράγματι σε επισύνδεση από την ΕΥΠ με διάταξη από την εισαγγελέα ο υπουργός Εργασίας, Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ κ. Λαλούσης ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού κ. Διακόπουλος, ο κ. Λάγιος και ο κ. Αλεξόπουλος της διεύθυνσης εξοπλισμών. Η απάντηση που έλαβα στον φάκελο αυτό ήταν 6 στα 6. Για όλους βρέθηκαν επισυνδέσεις της ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη και έτσι έχουμε φτάσει στον αριθμό 10 επισήμως». «Υπάρχουν», είπε «ευρήματα παρακολούθησής τους από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη».

Τον κ. Χατζηδάκη τον παρακολουθούσαν τόνισε ακόμα επί 8 μήνες. Η κα Βλάχου υπέγραψε τουλάχιστον 4 διατάξεις παρακολούθησης του τότε υπουργού Ενέργειας και σήμερα εργασίας. Επίσης, η ΕΥΠ Μητσοτάκη «άκουγε» τους αρχηγούς του στρατεύματος επί τουλάχιστον 2 χρόνια. Που σημαίνει ότι η κα Βλάχου είχε υπογράψει δεκάδες διατάξεις. Ποιος ο λόγος που οι ταγοί της εθνικής μας ασφάλειας παρακολουθούνταν για λόγους εθνικής ασφάλειας; διερωτήθηκε. Αναρωτήθηκε γιατί η εισαγγελέας Βλάχου βρίσκεται στην θέση της με εντολή Μητσοτάκη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμα ότι για όλα αυτά μόνο μια λέξη υπάρχει: Ζόφος και παρακμή. Και είναι δυο φορές ζόφος όταν διαπράττονται εγκλήματα κατά της δημοκρατίας με πρόσχημα την εθνική μας ασφάλεια.

Είπε ακόμα ότι κάποιοι δεν αντιδρούν γιατί εκβιάζονται και κάποιοι άλλοι σκέφτονται την επανεκλογή τους. Είναι δικό σας πρόβλημα αν θέλετε να τα καταπιείτε. Σας συμπονώ αλλά εμείς αυτή την εκτροπή δεν μπορούμε να την καταπιούμε.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αυτή η εκτροπή δεν μπορεί να περάσει χωρίς απόδοση ευθυνών. Αν αυτό συμβεί τότε τι θα σημαίνει για την επόμενη μέρα;

Μίλησε επίσης για ιστορική ευθύνη να αντισταθούμε στην επιχείρηση συλλογικού μιθριδατισμού της ελληνικής κοινωνίας. Αφορά κάθε δημοκράτη πολίτη. Είτε αριστερό, είτε δεξιό, είτε κεντρώο. Και πρόσθεσε ότι υπήρξαν φωνές από όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής με δυο πρώην πρωθυπουργούς που ζήτησαν να χυθεί άπλετο φως.

Έτσι, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι καταθέτει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης λέγοντας: όταν η παραβίαση του κράτους δικαίου συνοδεύει την οικονομική και κοινωνική κρίση και όταν η υπονόμευση των δικαιωμάτων του πολίτη συνοδεύει την φτώχεια και όταν η δημοκρατία διασύρεται, όταν η εκτροπή εκτροχιάζει την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα, όταν οι ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας εμπλέκονται στα ρυπαρά παίγνια τύπου μαφίας έχουν γίνει παιχνίδι στα χέρια μιας αδίστακτης κυβέρνησης. Εχουμε υποχρέωση να δράσουμε. Έχουμε το σύνταγμα και τα εργαλεία που μας προσφέρει η δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι αμετάκλητα ένοχοι. Έχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες. Παραμονή στην διακυβέρνηση της χώρας είναι επικίνδυνη για την δημοκρατία και την ασφάλεια της χώρας. Η παρακρατική λειτουργία και η διαφθορά αποτελεί στρατηγική επιλογή αυτής της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση μετά από όλα όσα έχουν συμβεί και με αποδείξεις πια η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να μείνει ούτε στιγμή στην θέση της. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μια ημέρα στην θέση του. Για τους λόγους αυτούς υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ