Σε κλίμα σύγκρουσης οι Υπουργοί Ενέργειας σήμερα στις Βρυξέλλες

Πολύ αργά και ανεπαρκή τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Σε κλίμα σύγκρουσης οι Υπουργοί Ενέργειας σήμερα στις Βρυξέλλες

Η ΕΕ ίσως να βρίσκεται κοντά στο να λάβει τα πιο συγκεκριμένα μέτρα που έχει λάβει μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, αλλά έχει ήδη καταστεί σαφές ότι δεν θα είναι επαρκή.

Οι υπουργοί Ενέργειας που συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες, πρόκειται να υποστηρίξουν έκτακτα μέτρα για τη μείωση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας και τον αναπροσανατολισμό των απροσδόκητων κερδών των εταιρειών ενέργειας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Το μπλοκ έχει ήδη συμφωνήσει σε έναν εθελοντικό στόχο για μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15% αφού η Ρωσία, ο μεγαλύτερος προμηθευτής της, μείωσε τις αποστολές. Αλλά απαιτείται σαφώς περισσότερη δράση για να περιοριστεί η ενεργειακή κρίση που τροφοδοτεί τον πληθωρισμό και απειλεί με ύφεση και το μπλοκ προφανώς δεν είναι ακόμη έτοιμο να συμφωνήσει για το τι άλλο πρέπει να κάνει.

Οι υπουργοί είναι έτοιμοι για σύγκρουση σχετικά με το πώς και αν θα περιορίσουν τις τιμές του φυσικού αερίου, αλλά πρέπει επίσης να αποφύγουν μέτρα που θα μπορούσαν να καταστήσουν ακόμη πιο δύσκολο για την Ευρώπη να μειώσει τη χρήση ενέργειας και να το κάνει με ασφάλεια κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ