Ντόναχιου: Σε αναζήτηση νέων υποψηφίων για τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου στον ESM

Ντόναχιου: Σε αναζήτηση νέων υποψηφίων για τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου στον ESM

Γιατί αποσύρθηκαν οι δύο μοναδικοί υποψήφιοι για τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας

Σε αναζήτησή νέων υποψηφίων για τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας βρίσκεται ο Πρόεδρος του Eurogroup καθώς οι δύο μοναδικοί υποψήφιοι - ο Λουξεμβούργιος Πιερ Γκραμένια και ο Πορτογάλος, Χοάο Λεάο - απέσυραν τις υποψηφιότητές τους.

Σημειώνεται ότι η θητεία του απερχόμενου επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ λήγει τον Οκτώβρη.

Οπως ανακοίνωσε σήμερα μέσω του Twitter ο Πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου, «Οι συνάδελφοί μου από το Λουξεμβούργο και την Πορτογαλία με ενημέρωσαν για την απόφασή τους να αποσύρουν τους αντίστοιχους υποψηφίους τους για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ESM. Ο Πιερ Γκραμένια και ο Χοάο Λεάο ήταν και οι δύο εξαιρετικοί υποψήφιοι και τους ευχαριστώ για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη διαδικασία. Θα συνεχίσω τις προσπάθειες και τις διαβουλεύσεις μου για να παρουσιάσω έναν υποψήφιο για τον ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου του ESM».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM (οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης) απέτυχαν να επιλέξουν το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ESM σε δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανία εμπόδιζε το διορισμό του πρώην υπουργού Οικονομικών της Πορτογαλίας, ενώ η Γαλλία και η Ιταλία εμπόδιζαν το διορισμό του πρώην υπουργού του Λουξεμβούργου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ