Ζαχαριάδης: Η κυβέρνηση σπάει κάθε ρεκόρ σε προσλήψεις «Γαλάζιων παιδιών» ως μετακλητούς υπαλλήλους

Ζαχαριάδης: Η κυβέρνηση σπάει κάθε ρεκόρ σε προσλήψεις «Γαλάζιων παιδιών» ως μετακλητούς υπαλλήλους

Σκληρή κριτική για διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων άσκησε σε δήλωσή του on camera ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης.

«Η κυβέρνηση σπάει κάθε ρεκόρ στους μετακλητούς υπαλλήλους. Διορίζει κάθε δύο ημέρες τρία ''γαλάζια'' παιδιά».

«Η ''Μαξίμου Α.Ε.'' διπλασίασε μέσα σε τρία χρόνια τους μετακλητούς υπαλλήλους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών», καταγγέλλει ο Κώστας Ζαχαριάδης και συμπληρώνει πως «Διορίζουν με κατά 70% αυξημένο μισθό σε σχέση με το 2019 και βασικό προσόν το απολυτήριο Λυκείου, ενώ το 2019 για το 90% των υπαλλήλων χρειαζόταν πτυχίο Πανεπιστημίου».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται ότι η Ελλάδα θα κυβερνηθεί με αξιοκρατία, διαφάνεια, χωρίς κομματικούς στρατούς, χωρίς ανίκανους κομματικά εκλεκτούς σε θέσεις ευθύνης», επισημαίνει.

«Οι μετακλητοί υπάλληλοι μέχρι τον Ιούνιο του 2019 ήταν 1790, ενώ μέχρι σήμερα έχουν φτάσει τους 3483. Άλλο ένα ρεκόρ αριστείας» τονίζει ο κ. Ζαχαριάδης.

Τέλος, επισημαίνει πως « Αδιαφάνεια στην κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Δεν είναι απλά πρόκληση. Δεν είναι απλά αλαζονεία. Είναι η επιτομή της καθεστωτικής συμπεριφοράς μιας επικίνδυνης κυβέρνησης, που οδηγεί τους πολίτες στη φτωχοποίηση και στο οικονομικό περιθώριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται ότι η Ελλάδα θα κυβερνηθεί με αξιοκρατία, διαφάνεια, χωρίς κομματικούς στρατούς, χωρίς ανίκανους κομματικά εκλεκτούς σε θέσεις ευθύνης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ