Αναλένα Μπέρμποκ: Την Παρασκευή η επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας στην Ελλάδα

 Αναλένα Μπέρμποκ: Την Παρασκευή η επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας στην Ελλάδα

Με την Αθήνα να επιθυμεί από το Βερολίνο να εγκαταλείψει την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» στα ελληνοτουρκικά.

Συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ θα έχει στην Αθήνα την Παρασκευή (29/7) ο κ. Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Ελλάδα, (28 - 29 Ιουλίου).

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη της Γερμανίδας ΥΠΕΞ στη χώρα μας, μετά από την ανάληψη των καθηκόντων της. Αρχικά το ταξίδι της κ. Μπέρμποκ στην Αθήνα είχε προγραμματιστεί για τις 8 Ιουνίου, αλλά αναβλήθηκε όταν η Γερμανίδα ΥΠΕΞ βρέθηκε θετική στον Covid-19.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν στις 11:15 κατ' ιδίαν συνάντηση, μετά το πέρας της οποίας θα λάβουν χώρα οι διευρυμένες συνομιλίες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Εν συνεχεία, στις 12:45, οι δύο υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών θα καλύψουν όλο το φάσμα των ελληνογερμανικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένων εκκρεμοτήτων.

Επιπροσθέτως, οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στην κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και σε προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ