Ν. Ηλιόπουλος: Ένας στους δύο πολίτες κόβει βασικά αγαθά για να πληρώσεις τους λογαριασμούς ρεύματος

Ν. Ηλιόπουλος: Ένας στους δύο πολίτες κόβει βασικά αγαθά για να πληρώσεις τους λογαριασμούς ρεύματος

«Η κυβέρνηση συνεχίζει την κοροϊδία με το power pass»

Για «κοροϊδία» με το Power Pass και «ανεπάρκεια» του κ. Μητσοτάκη να στηρίξει τη μεσαία τάξη κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Την ώρα που σύμφωνα με την έρευνα του ΣΕΛΠΕ ένας στους δύο πολίτες αναγκάζεται να κόψει ακόμα και βασικά αγαθά για να ανταπεξέλθει στους λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια» σχολιάζει ο κ. Ηλιόπουλος.

Όπως σημειώνει, «η Ελλάδα είναι πρώτη στην αύξηση του ρεύματος για τις επιχειρήσεις και τρίτη χειρότερη για τα νοικοκυριά» ενώ «ταυτόχρονα έχουμε την ακριβότερη βενζίνη σε όλη την Ευρώπη, με μισθούς υποδιπλάσιους άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

«Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται αυτονόητα μέτρα όπως η μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα και του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής. Συνεχίζει και την κοροϊδία με το power pass, αφού εννιά στις δέκα αιτήσεις για τα εναπομείναντα 600.000 νοικοκυριά απορρίπτονται» προσθέτει και καταλήγει: «Ο κ. Μητσοτάκης δείχνει την ανεπάρκεια του να στηρίξει τους εργαζόμενους τους συνταξιούχους και τη μεσαία τάξη και την εξάρτηση του από τα συμφέροντα των λίγων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ