Αλ. Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ποιος σας πιστεύει ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας;

Αλ. Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ποιος σας πιστεύει ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας;

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την κοινωνική πολιτική σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

«Δεν ντρέπεστε που έρχεστε πάλι να εξαπατήσετε τον ελληνικό λαό;» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στη δευτερολογία του στη Βουλή, λέγοντας ότι ελάχιστοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις.

«Ισχυριστήκατε ότι θα ξεπαγώσουν οι συντάξεις από το 2023. Αυξήσεις όμως θα δουν μόνο ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι» είπε ο κ. Τσίπρας (σχολιάζοντας τις «εξαγγελίες» του πρωθυπουργού στην πρωτολογία του) επισημαίνοντας πως τις αυξήσεις «τρώνε» το κόστος της ενέργειας και οι αυξήσεις στα είδη βασικής κατανάλωσης.

Αλ. Τσίπρας: Η ομιλία Μητσοτάκη είναι case study για το πως μπορεί κανείς να πει τόσα ψέματα

Αναφερόμενος στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ο κ. Τσίπρας είπε: «Μας είπατε γελώντας ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Ποιος σας πιστεύει; Ποιος δεν ξέρει σε αυτή την αίθουσα ότι θα μεσολαβήσουν οι εκλογές μέχρι την 1η Ιανουαρίου; Γιατί κάθε δεύτερη ημέρα ανακοινώνετε υποψηφίους; Μαζέψτε τους βουλευτές σας».

Σχετικά με τις αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση στα εργασιακά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ντυθήκατε ΚΚΕ σήμερα. Μας είπατε ότι δώσατε μια πολύ μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού σήμερα και ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Η αγοραστική δύναμη του μέσου μισθού μερικής απασχόλησης έχει μειωθεί 28%.

Με το που αναλάβατε, καταργήσατε την αιτιολογημένη απόλυση. Καταργήσατε το οκτάωρο, τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας. Όταν όλη η Ευρώπη θεσπίζει τεκμήριο υπέρ της εργασίας για τους εργαζόμενους σε πλατφόρμες, εσείς νομοθετήσατε το ακριβώς αντίθετο. 5% επί των ημερών σας μειώθηκε η εργασία. Όταν επί των ημερών μας μειώθηκε κατά 10% μας λέγατε ότι καταστρέφουμε τη χώρα.

Ξέρετε πόσοι είναι οι άνεργοι στη χώρα; 919.236 είναι οι άνεργοι στη χώρα. Είμαστε για να πανηγυρίζουμε; Εμείς δεσμευόμαστε ότι όλα όσα ξηλώσατε από την αρχή της θητείας, θα επανατοποθετηθούν».

Για την ομιλία του πρωθυπουργού χθες στο Ευρωκοινοβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Το βασικό πρόβλημα χθες δεν ήταν τα άδεια καθίσματα, ήταν ο εκπρόσωπος του Μακρόν που σας στηλίτευσετε ότι έχετε φέρει σε αυτή τη δεινή θέση μια ευρωπαϊκή χώρα στο θέμα της ελευθεροτυπίας. Απαντήσατε κραδαίνοντας στο ευρωκοινοβούλιο τα πρωτοσέλιδα της Αυγής και της Δημοκρατίας, όπως αντίστοιχα έκανε και ο Όρμπαν. Συγγχαρητήρια κ. Μητσοτάκη που κυκλοφορεί ακόμη στα περίπτερα η Αυγή. Αντιστοίχως και ο εκδότης της Δημοκρατίας πρέπει να σας ευχαριστεί που δεν τον βάλατε στη φυλακή, όπως και ο εκδότης του Documento».

Αναφερόμενος στη Novartis είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι είναι αμετανόητος: «Ο κ. Γεωργιάδης είπε μια συγγνώμη, εσείς τίποτα, δεν είπατε μια συγγνώμη. Εγώ δεν είπα ότι κάποιος είναι ένοχος πριν αποδειχτεί η ενοχή του. Έλεγα μακάρι να βγει αθώος. Εσείς τους είπατε συμμορίτες, υπόκοσμο. Το ίδιο κάνετε τώρα για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Μυαλό δεν βάλατε. Μέχρι να αποδειχθεί ένοχος, είναι αθώος ο Παπαγγελόπουλος, η δικαιοσύνη θα κρίνει, όχι εσείς. Είστε σοβαρός; Είστε πρωθυπουργός. Κρατήστε μια στάση ευθύνης.»

Δείτε τη δευτερολογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ