Σύνοδος Κορυφής ΕΕ - Επίθεση του Έντι Ράμα στη Βουλγαρία: «Κρατά σε ομηρία δύο άλλες χώρες του ΝΑΤΟ»

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ - Επίθεση του Έντι Ράμα στη Βουλγαρία: «Κρατά σε ομηρία δύο άλλες χώρες του ΝΑΤΟ»

Βολές κατά της Βουλγαρίας εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, προσερχόμενος στη Σύνοδο Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων στις Βρυξέλλες, κατηγορώντας τη Σόφια ότι «κρατά σε ομηρία» δύο άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ.

«Η Βουλγαρία, μια χώρα του ΝΑΤΟ, κρατά σε ομηρία δύο άλλες χώρες του ΝΑΤΟ και αυτό είναι ντροπή» ανέφερε. «Δεν αναμένω καλά νέα σήμερα», παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, υπενθυμίζοντας ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας εδώ και 17 χρόνια και η Αλβανία εδώ και 8.

«Καλωσήλθες Ουκρανία. Είναι καλό το καθεστώς υποψήφιας χώρας, αλλά ελπίζω ο Ουκρανικός λαός να μην έχει αυταπάτες», πρόσθεσε με νόημα ο Έντι Ράμα.

Αυστηρό μήνυμα των Ευρωπαίων ηγετών κατά της Άγκυρας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία αναμένουν το πράσινο φως από την Ε.Ε. για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Τη διαδικασία συνεχίζει να μπλοκάρει η Βουλγαρία, η οποία έχει βυθιστεί σε νέα πολιτική κρίση, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έχασε η κυβέρνηση στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή.

«Ακόμα περιμένοντας τον Γκοντό; Όχι, έχουμε συνηθίσει σε αυτή την παρωδία και δεσμευόμαστε περισσότερο από ποτέ να προωθήσουμε τον εκσυγχρονισμό των χωρών μας και της περιοχής μας με ακλόνητο ευρωπαϊκό πνεύμα», έγραψε στη συνέχεια ο Ράμα σε tweet του, το οποίο συνοδεύεται από φωτογραφία του ίδιου με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβάτσεβσκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ