Απάντηση Δένδια σε Τσαβούσογλου: Η Τουρκία εκτίθεται και αποδεικνύει τη θέση μας ότι μας απειλεί

Απάντηση Δένδια σε Τσαβούσογλου: Η Τουρκία εκτίθεται και αποδεικνύει τη θέση μας ότι μας απειλεί

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε αποστομωτική απάντηση στον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου... χωρίς να τον κατονομάσει

«Η Τουρκία εκτίθεται… και αποδεικνύει και στους πλέον δύσπιστους πόσο δίκαιο έχουμε όταν λέμε ότι μας απειλεί», αναφέρει ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Δένδια:

Τσαβούσογλου: Θα θέσουμε θέμα κυριαρχίας των νησιών - Tέλος στο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Ελλάδα

«Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τον εκνευρισμό που προκάλεσε στην Τουρκία η επιστολή της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη. Η επιστολή με την οποία απαντήσαμε με απόλυτα πειστικό και νομικά τεκμηριωμένο τρόπο σε όλες τις τουρκικές αιτιάσεις.
Νομίζω, όμως, ότι αυτό που θα πρέπει να κάνει η τουρκική πλευρά είναι να αποφεύγει τις προσβολές, τους χαρακτηρισμούς, τη διαρκή όξυνση. Αυτό δεν οδηγεί πουθενά.
Η Ελλάδα θα συνεχίσει τον δρόμο τον οποίο έχει επιλέξει. Το δρόμο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, το δρόμο των Ηνωμένων Εθνών, το δρόμο των ευρωπαϊκών και των παγκόσμιων αξιών.
Και η Τουρκία με τοποθετήσεις σαν τις τελευταίες απλώς εκτίθεται. Και αποδεικνύει σε όλους, ακόμη και τους πιο δύσπιστους, πόσο δίκαιο έχουμε όταν λέμε, ότι η Τουρκία μας απειλεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ