Μετσόλα: Η ΕΕ χρειάζεται μια νέα πολιτική ασφάλειας και άμυνας

Μετσόλα: Η ΕΕ χρειάζεται μια νέα πολιτική ασφάλειας και άμυνας

Το μέλλον της Ευρώπης είναι συνδεδεμένο με το μέλλον της Ουκρανίας, ανέφερε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα μιλώντας στην τελετή λήξης της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

«Η απειλή που αντιμετωπίζουμε είναι πραγματική. Το κόστος της αποτυχίας είναι σημαντικό», σημείωσε η κ. Μετσόλα. Προσέθεσε ότι η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης αποδεικνύει επίσης ότι υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ αυτού που προσδοκούν οι πολίτες και αυτού που μπορεί να προσφέρει η Ευρώπη αυτή τη στιγμή.

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμπλήρωσε ότι « υπάρχουν ζητήματα που δεν μπορούν να περιμένουν. Αυτό ισχύει για την άμυνα. Χρειαζόμαστε μια νέα πολιτική ασφάλειας και άμυνας γιατί γνωρίζουμε ότι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον, ότι μόνοι μας είμαστε ευάλωτοι».

Όσον αφορά στο ζήτημα της ενέργειας υπογράμμισε ότι «εξακολουθούμε να βασιζόμαστε υπερβολικά στους απολυταρχικούς ηγέτες» και μίλησε για τη σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τόσο όσον αφορά στην ασφάλεια όσο και σε σχέση με το περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ