Βουλή: Καταγγελία κατά του Βασίλη Οικονόμου για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά

Βουλή: Καταγγελία κατά του Βασίλη Οικονόμου για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά

Τι αναφέρει στην καταγγελία της στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Για «ανοίκεια και προκλητική επίθεση» του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου, κατά της Δώρας Αυγέρη του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, στην καταγγελία που κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του

Η κ. Γεροβασίλη, προχώρησε σε κατάθεση καταγγελίας προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, για «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά» του προέδρου της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Βασίλη Οικονόμου, με «απρεπείς χαρακτηρισμούς και προσβλητικές χειρονομίες», εναντίον της βουλευτή τής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δώρας Αυγέρη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προηγήθηκε «ανοίκεια και προκλητική επίθεση, που αντιβαίνει σε κάθε έννοια σεβασμού του Κανονισμού της Βουλής, αλλά και του Κώδικα Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, του Β. Οικονόμου προς την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δ. Αυγέρη» κατά τη σύγκληση της επιτροπής, στις 05/05/2022.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η γραμματέας της Κ.Ο. ζητά τη θεσμική παρέμβαση του προέδρου της Βουλής με βάση και τα όσα ορίζονται στα άρθρα 77 και 80 του Κανονισμού της Βουλής καθώς και να κινηθεί άμεσα η διαδικασία για την παραπομπή του κ. Οικονόμου στην αρμόδια Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, «όπως άλλωστε ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής γι’ αυτές τις περιπτώσεις».

Δείτε το βίντεο με το περιστατικό:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ