Τσίπρας στο Open: Το ακριβότερο ρεύμα είναι στην Ελλάδα λόγω Κυριάκου Μητσοτάκη

Τσίπρας στο Open: Το ακριβότερο ρεύμα είναι στην Ελλάδα λόγω Κυριάκου Μητσοτάκη

Δε θέλουμε λεφτόδεντρα, θέλουμε να κόψουμε τα κλεφτόδεντρα, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη του συνέντευξη μετά το συνέδριο του κόμματος.

Αυτό που ζούμε είναι ένας παραλογισμός. Είναι μια εγκληματική πολιτική απέναντι στην ελληνική κοινωνία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον σταθμό Open, αναφερόμενος στις τιμές ενέργειας.

«Πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να έχει την ακριβότερη τιμή χονδρικής εδώ και μήνες σε όλη την Ευρώπη;

Πώς είναι δυνατόν η τιμή της μεγαβατώρας να πλησιάζει χθες τα 280 ευρώ, ενώ στην Ισπανία και την Πορτογαλία να είναι 112 ευρώ;

Η απάντηση στο ερώτημα είναι δύο λέξεις: Κυριάκος Μητσοτάκης. Διότι έχει ακολουθήσει μια πολιτική που αφήνει την αγορά δήθεν να αυτορυθμίζεται με ένα πλαίσιο αισχροκέρδειας που είναι πρωτοφανές.

Τι περιμένει οκτώ μήνες τώρα; Μέχρι πρότινος αμφισβητούσε ότι υπάρχουν υπερκέρδη - τα ουρανοκατέβατα κέρδη.» πρόσθεσε.

«Στη Βουλή παραδέχτηκε ότι υπάρχουν αλλά μας είπε ότι δεν ξέρει πόσα είναι και ότι κάνουν την «άσκηση». Πόσους μήνες γίνεται αυτή η «άσκηση»;

Δε θα υπάρξει δημοσιονομικό κόστος. Εμείς θα το κάνουμε όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία. Θα φορολογήσουμε τα υπερκέρδη, όπως κάνει ο Ντράγκι.

Δε θέλουμε λεφτόδεντρα, θέλουμε να κόψουμε τα κλεφτόδεντρα.

Όσα εξήγγειλα στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι ρεαλιστικά και απολύτως κοστολογημένα.
Είναι αναγκαίες παρεμβάσεις για να κρατηθεί όρθια η κοινωνία. Πρόκειται για πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που η κυβέρνηση Μητσοτάκη δαπάνησε.

Δεν έχω υπόνοιες, έχω αποδείξεις πού πήγαν αυτά τα χρήματα: 7 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς.

Αν ο κ. Μητσοτάκης συνεχίσει για ακόμη ένα χρόνο μία πολιτική αδράνειας και απάθειας απέναντι σε αυτή την κοινωνική λεηλασία, θα οδηγηθούμε σε ανθρωπιστική κρίση. Η εξάντληση της τετραετίας σημαίνει, ταυτόχρονα, εξάντληση και των δικών μας πολεμοφοδίων, των δικών μας πυρομαχικών για να μπορέσουμε αποτελεσματικά να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάκαμψης και κανονικότητας.

Είναι επιβεβλημένο και έντιμο σε αυτές τις συνθήκες να υπάρξει προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είμαι ο παλιότερος πολιτικός αρχηγός, ενώ κουβαλάει ένα όνομα που είναι στην πολιτική σκηνή 60 χρόνια. Και χωρίς αυτό δε θα απασχολούσε κανέναν.

Ως «παλιότερος» λοιπόν σας διαβεβαιώνω: Οι εκλογές έχουν κριθεί. Το κρίσιμο είναι πώς θα αναστήσουμε τη χώρα», επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ