Κ. Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά - Στο επίκεντρο οι διμερείς σχεσεις

Κ. Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά - Στο επίκεντρο οι διμερείς σχεσεις

Ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Γερουσίας του Καναδά αντάλλαξαν απόψεις για τις συνέπειες του πολέμου στην οικονομία, με αιχμή τον τομέα της ενέργειας.

Η ενίσχυση των διμερών σχέσεων, με έμφαση στην οικονομική διάστασή τους, συζητήθηκε στη διάρκεια της συνάντησης που είχε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά, George J. Furey, και με αντιπροσωπεία Καναδών γερουσιαστών, οι οποίοι επισκέπτονται την Ελλάδα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 80 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και στη μείωση των φόρων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πολυπληθή ελληνική ομογένεια στον Καναδά. Ενδεικτικό της έντονης δράσης και του δυναμισμού της είναι ότι στην αντιπροσωπεία Γερουσιαστών που συνοδεύει τον κ. Furey περιλαμβάνεται ο προκάτοχός του στην Προεδρία της Γερουσίας, ο ελληνικής καταγωγής γερουσιαστής Leo Housakos.

Συζητήθηκε ακόμη η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και το νέο τοπίο που διαμορφώνεται για την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η χώρα μας για την στήριξη της Ουκρανίας, καθώς και για την παροχή βοήθειας στους ομογενείς μας στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Γερουσίας του Καναδά αντάλλαξαν απόψεις για τις συνέπειες του πολέμου στην οικονομία, με αιχμή τον τομέα της ενέργειας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε το σχέδιό του για την ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας και για την αυτάρκειά της σε πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα, δίνοντας έμφαση στις ΑΠΕ, στις ανακοινώσεις για έρευνες για φυσικό αέριο σε έξι περιοχές της Ελλάδας, καθώς και στις κινήσεις της χώρας μας προκειμένου να καταστεί στρατηγική πύλη εισόδου ενέργειας στα Βαλκάνια και στην Ε.Ε..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ