Ολοκληρώθηκε η Τριμερής Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου στην Αθήνα - Τι συζητήθηκε

Ολοκληρώθηκε η Τριμερής Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου στην Αθήνα - Τι συζητήθηκε

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:10 η Τριμερής Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου.

Οι διευρυμένες συνομιλίες στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών, Νίκου Δένδια, Γαΐρ Λαπίντ και Ιωάννη Κασουλίδη ξεκίνησαν στις 15:30 στην αίθουσα "Ιωάννης Καποδίστριας" του υπουργείου Εξωτερικών και εστιάστηκαν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της στενής τους συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως η ενέργεια, η πολιτική προστασία, η οικονομία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας με απώτερο στόχο την προώθηση ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι τρεις υπουργοί εξέτασαν, επίσης, τις προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και το περιθώριο διεύρυνσης της συνεργασίας με τη συμμετοχή και άλλων κρατών.

Γαΐρ Λαπίντ: Η Ελλάδα σημαντικός σύμμαχος του Ισραήλ

Μετά το πέρας της Τριμερούς θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο.

Σημειώνεται πως η τριμερής Συνάντηση έπεται της αντίστοιχης Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα Ιεροσόλυμα τον περασμένο Αύγουστο, καθώς και της Συνόδου Κορυφής που έλαβε χώρα επίσης στα Ιεροσόλυμα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε κατ' ιδίαν συνομιλίες διαδοχικά με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου και του Ισραήλ. Ενώ, κατ' ιδίαν συνάντηση πραγματοποίησαν και οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και του Ισραήλ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ