Αλ. Χαρίτσης: Η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης οδηγεί σε πολύ επώδυνες εξελίξεις

Αλ. Χαρίτσης: Η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης οδηγεί σε πολύ επώδυνες εξελίξεις

«Η κρίση του κορωνοϊού εδώ και δύο χρόνια και η κρίση της ακρίβειας τους τελευταίους μήνες έχουν αφήσει το εξαιρετικά αρνητικό και επώδυνο αποτύπωμά τους στην ελληνική οικονομία», σχολίασε ο κ. Χαρίτσης.

«Η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης όλους αυτούς τους μήνες να μην προχωρήσει σε αποφασιστικά μέτρα στήριξης, ελάφρυνσης και ρύθμισης, οδηγεί σε πολύ επώδυνες εξελίξεις», ανέφερε σε συνέντευξή του ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλωντας στον ρ/στ «Στο Κόκκινο 105.5», τόνισε ότι «Η κρίση του κορωνοϊού εδώ και δύο χρόνια και η κρίση της ακρίβειας τους τελευταίους μήνες έχουν αφήσει το εξαιρετικά αρνητικό και επώδυνο αποτύπωμά τους στην ελληνική οικονομία», σημείωσε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «μετά από αλλεπάλληλες ανατιμήσεις φτάσαμε σε υψηλό 25ετίας στον πληθωρισμό τον Ιανουάριο». Και πρόσθεσε: «Οι συνέπειες είναι ήδη εδώ, καθώς απέναντι σε αυτήν την κατάσταση έχουμε μια κυβέρνηση που επί μήνες αρνιόταν να δει την πραγματικότητα και να στηρίξει την οικονομία και την κοινωνία».

«Προφανώς τώρα τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, δεδομένου μάλιστα ότι το μεγαλύτερο μέρος των πληθωριστικών πιέσεων που αντιμετωπίζουμε αφορούν στην ενέργεια» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Η ολιγωρία της κυβέρνησης όλους αυτούς τους μήνες και η πολιτική της επιλογή να μην προχωρήσει σε αποφασιστικά μέτρα στήριξης, ελάφρυνσης και ρύθμισης, οδηγεί πλέον σε πολύ επώδυνες εξελίξεις» συνέχισε, αντιπαραβάλλοντας ότι «η Ευρώπη έχει δώσει στα κράτη μέλη το δημοσιονομικό περιθώριο να ασκήσουν μια σοβαρή πολιτική στήριξης απέναντι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «και η Ευρώπη δεν μπορεί να κινείται σε μια λογική απλής χρονικής μετάθεσης της επιβολής νέων δημοσιονομικών περιορισμών», επισημαίνοντας την ανάγκη «για μια νέα αρχιτεκτονική που θα λαμβάνει υπόψη τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα και τις οικονομικές τους συνέπειες». «Η ευρωπαϊκή οικονομία πρέπει να αποκτήσει περισσότερες ενδογενείς δυνατότητες και η Ευρώπη να σταματήσει να παίζει το ρόλο του κομπάρσου στις διεθνείς εξελίξεις» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ