Κ. Σκρέκας: Τρία σχήματα για τη ΛΑΡΚΟ - Τέλος 1.000 ευρώ για την ταξινόμηση αυτοκινήτων Euro-5b

Κ. Σκρέκας: Τρία σχήματα για τη ΛΑΡΚΟ - Τέλος 1.000 ευρώ για την ταξινόμηση αυτοκινήτων Euro-5b

Τρία είναι τα σχήματα που ενδιαφέρονται αυτή τη στιγμή για τη ΛΑΡΚΟ, όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας στη Βουλή.

Ο Κώστας Σκρέκας είπε ότι τελείωσε η 1η φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και η διαδικασία προχωράει στην τελική φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών. «Αυτή τη στιγμή έχουμε τρία σχήματα» σημείωσε ο κ. Σκρέκας.

Νωρίτερα ο υπουργός Περιβάλλοντος είχε ενημερώσει την Ολομέλεια για την τροπολογία του, με την οποία δεν θα υπάρχουν κυρώσεις για αυθαίρετες κατασκευές σε γεωτεμάχια της ΛΑΡΚΟ.

Κ. Σκρέκας: Επιδότηση για Φεβρουάριο: 39 ευρώ για τα νοικοκυριά και 65 ευρώ για τις επιχειρήσεις

Με την ίδια τροπολογία τροποποιείται το άρθρο 5 του ν.4710/2020 σχετικά με την υποχρέωση καταβολής περιβαλλοντικού τέλους για παλαιά ρυπογόνα μεταχειρισμένα οχήματα και συγκεκριμένα, επεκτείνεται η υποχρέωση καταβολής περιβαλλοντικού τέλους 1.000 ευρώ, επιπλέον του τέλους ταξινόμησης και για τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους, εφόσον υπάγονται στις εκ κατασκευής προδιαγραφές ευρωπαϊκών προτύπων εκπομπών καυσαερίων Euro-5b. «Δεν θέλουμε οι πολίτες να αγοράζουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας που μολύνουν τον περιβάλλον, όταν μάλιστα είναι πιθανόν να επιβληθεί σε λίγα χρόνια σχετικό περιβαλλοντικό τέλος, σε μόνιμη βάση, από την Ε.Ε.» εξήγησε ο κ. Σκρέκας.

Η τροπολογία εντάχθηκε στο συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο κυρώνεται η από 28/01/2022 ΠΝΠ «Επείγουσες φορολογικές, τελωνειακές και συναφείς ρυθμίσεις, επείγουσες διατάξεις για τη διασφάλιση του δικαιώματος της δικαστικής προστασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ