Οικονόμου: Οι υπουργοί έχουν την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού

Οικονόμου: Οι υπουργοί έχουν την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη από το συντονισμό και την απόδοση του κρατικού μηχανισμού κατά την χιονοθύελλα στην Αττική.

Όποιος είναι υπουργός έχει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ευχαριστημένοι από το συντονισμό και την απόδοση του κρατικού μηχανισμού, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» για τα προβλήματα που δημιούργησε η χιονοθύελλα στην Αττική.


Πρόσθεσε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να γίνεται όλο και καλύτερη σε επίπεδο δομών και συντονισμού και όχι το πινγκ πονγκ των ευθυνών.

Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε την «κολοσσιαία προσπάθεια» για τον απεγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών από την Αττική Οδό αλλά και για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης που είχε διακοπεί σε περίπου 200.000 σπίτια και από Τετάρτη - Πέμπτη μειώθηκαν σε λιγότερα από 3.000 – 4.000.

«Να είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς. Σε τέτοιας έκτασης φαινόμενα θα έχεις και δυσκολίες. Δεν το λέω ως δικαιολογία αλλά οφείλουμε να έχουμε την αίσθηση του μέτρου», τόνισε χαρακτηριστικά.


Για τα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα, ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε μηχανισμό αυτόματων αποζημιώσεων μέσα στο επόμενο διάστημα από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Σχετικά με την αποζημίωση των 2.000 ευρώ από την Αττική Οδό στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε κατηγορηματικά ότι εάν λάβουν τα ποσά αυτά μπορούν να κινηθούν και νομικά κατά του παραχωρησιούχου.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ