Ν.Κεραμέως: Ομαλά κύλησε η 1η εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων

Ν.Κεραμέως: Ομαλά κύλησε η 1η εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων

Ικανοποιημένη παραδέχθηκε πως είναι, σε δήλωση της στο "Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων", η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως για την επαναλειτουργία των σχολείων που μεταξύ άλλων συνέλαβε στην ιχνηλάτηση νέων κρουσμάτων της covid-19.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, η 1η εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων κύλησε ομαλά με μαθητές και εκπαιδευτικούς να δίνουν το παρών με τη φυσική τους παρουσία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Εκτός από τη σημασία της φυσικής παρουσίας στο σχολείο, η κ. Κεραμέως τονίζει και τα οφέλη του «μαζικότερου ελέγχου κατά του κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας» με τα αυξημένα τεστ. Επιπλέον, λόγω των αναγκών εξαιτίας νοσούντων εκπαιδευτικών, προχωρούν περισσότερες από 4.000 προσλήψεις για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα ανέφερε: "Μαζικότερος έλεγχο κατά του κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας, που έγινε ήδη 3 φορές την εβδομάδα σε 1,6 εκατ. του πληθυσμού, μέσα σε μόλις 24 ώρες κάθε φορά. Με χιλιάδες κρούσματα, πάνω από 31.000, τα οποία εντοπίστηκαν, απομονώθηκαν, διακόπτοντας την πορεία διασποράς του ιού". Παράλληλα η κ.Κεραμέως συμπλήρωσε λέγοντας: "Την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων δρομολογήσαμε την πρόσληψη άνω των 4.000 πρόσθετων εκπαιδευτικών, για να καλύψουμε τις ανάγκες από νοσούντες εκπαιδευτικούς, για να μην λείψει κανείς στα παιδιά μας, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαίδευση".

Βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων, αυτή τη στιγμή τα κλειστά τμήματα λόγω κρούσματος σε όλη τη χώρα είναι 3 εκ των 80 χιλιάδων ενώ η υπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την ομαλή επιστροφή στα θρανία λέγοντας: "Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, στελέχη εκπαίδευσης, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης και την Επιτροπή Ειδικών για τον καταλυτικό τους ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων".

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο, τα δύο εβδομαδιαία self test πλέον θα διενεργούνται τόσο από τους εμβολιασμένους μαθητές όσο και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, όλο το τμήμα θα υποχρεούται να υποβληθεί σε έλεγχο, και όχι μόνο οι μαθητές που κάθονταν κοντά στο κρούσμα, όπως ίσχυε πρωτύτερα.

Ταυτόχρονα εξακολουθούν να ισχύουν, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών και η αναστολή των εκδρομών. Επίσης, συνεχίζει να ισχύει το 50%+1 για την αναστολή λειτουργίας τμήματος σε περίπτωση κρούσματος.

Αν ένας μαθητής ή εκπαιδευτικός διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση για 5 ημέρες τουλάχιστον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ