Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση επιλέγει να προχωρήσει σε lockdown χωρίς οικονομικά μέτρα στήριξης

Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση επιλέγει να προχωρήσει σε lockdown χωρίς οικονομικά μέτρα στήριξης

«Είναι ντροπή να ακούμε από κυβερνητικά στελέχη όπως ο κ. Οικονόμου ότι σώθηκαν τα Χριστούγεννα!», σχολίασε δεικτικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

"Δυστυχώς την ώρα που η χώρα μας καταγράφει αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων του κορωνοϊού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοινώνει μέτρα για... τις 3 Γενάρη! Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι σε διακοπές! Τι μήνυμα στέλνει αυτό στους πολίτες; Μάλλον δεν θέλει να χαλάσει τις διακοπές του ο κ. Μητσοτάκης. Το ουσιαστικό είναι, όμως, ότι η κυβέρνηση επιλέγει να προχωρήσει σε ένα lockdown χωρίς την οικονομική στήριξη που απαιτεί ένα lockdown", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο "στο Κόκκινο", ανέφερε ότι "Είναι ντροπή να ακούμε από κυβερνητικά στελέχη όπως ο κ. Οικονόμου ότι σώθηκαν τα Χριστούγεννα! Αυτό είναι από χθες το κυβερνητικό αφήγημα. Αλλά στην πραγματικότητα αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση είναι να είμαστε δύο φορές πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. σε ποσοστό θανάτων αναλογικά με τος κατοίκους. Είναι ένοχη για την υγειονομική τραγωδία που ζούμε, ανέφερε μάλιστα, για να προσθέσει: “Κι αναρωτιέμαι, είναι ακόμα στη θέση του ο κ. Γεραπετρίτης; Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη βουλή μας ρώταγε από που γνωρίζουμε δήθεν για το 5ο κύμα της πανδημίας! Υποτίθεται ότι αυτός ο άνθρωπος είναι στον επιτελικό σχεδιασμό δίπλα στον κ. Μητσοτάκη!"


"Τόσο καιρό η κυβέρνηση αρνείται να επιβάλλει το αυτονόητο -έστω την τηλεργασία για την αποσυμφόρηση των μέσων μεταφοράς και των μαζικών χώρων εργασίας. Κι όσο για την πρόσβαση των πολιτών στα τεστ δεν κάνει τίποτα. Ακούμε διαρκώς για εμβολιασμένους συμπολίτες μας που έχουν νοσήσει. Το κόστος για μια μέση οικογένεια σε αυτή την περίπτωση, ώστε να κάνουν μοριακά τεστ, είναι πάνω από 180 ευρώ τη στιγμή που στην Ευρώπη, είτε με προϋποθέσεις είτε χωρίς, υπάρχει πρόσβαση σε δωρεάν PCR τεστ. Αν κάνουμε δωρεάν τεστ δεν θα χρεοκοπήσει η χώρα, όπως κυνικά δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης", συνέχισε.

Ο Ν. Ηλιόπουλος επισήμανε πως "την ίδια στιγμή έχουμε ένα μονοθεματικό ΕΣΥ, με 2,5 χιλιάδες λιγότερους εργαζόμενους και έναν κομμένο προϋπολογισμό που βασίζεται στην παραδοχή ότι τελειώνει η πανδημία". "Και μάλιστα ο προϋπολογισμός αυτός οργανώνει τελικά την υγειονομική τραγωδία", δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως "πρέπει άμεσα να μπει ο ιδιωτικός τομέας και οι στρατιωτικές κλινικές στη μάχη".

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη περί... προσέλκυσης τουρισμού από την φράση του Κ. Μητσοτάκη για το "τελευταίο μίλι της πανδημίας", ο Νάσος Ηλιόπουλος ήταν κατηγορηματικός: "Ο κ. Γεωργιάδης καθημερινά μπορεί να κάνει μια πιο κυνική δήλωση από την αμέσως προηγούμενη ημέρα. Με την παραδοχή του αυτή αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για την πανδημία και συνειδητά στέλνει το μήνυμα ότι παίζει με τις ζωές των πολιτών. Ποτέ δεν πίστεψε τελικά η ΝΔ στο δημόσιο σύστημα υγείας και κάνει τα πάντα για να μην το ενισχύσει. Εξάλλου από την πρώτη στιγμή το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν οι συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα και τα ΣΔΙΤ. Και είναι ακόμη πιο προκλητικό ότι και μέχρι πριν 20 ημέρες ο πρωθυπουργός πάλι σε εσωκομματική εκδήλωση ανακοίνωνε το τέλος της πανδημίας!".

"Αν κάτι μάθαμε από όλη αυτή την περιπέτεια με τον κορονοϊό είναι ότι τα δημόσια εργαλεία είναι αναντικατάστατα για την αντιμετώπιση κάθε κρίσης που απειλεί την κοινωνία. Δυστυχώς συνειδητά η κυβέρνηση αρνείται να υπερασπιστεί την ασφάλεια της κοινωνίας και επιλέγει εργαλεία που εντείνουν τις ανισότητες και στο μέτωπο της υγείας και της κοινωνικής πολιτικής και στο μέτωπο της οικονομίας", συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, σχολίασε: "Η κυβέρνηση βάζει περιοριστικά μέτρα στην εστίαση, στην οποία βασίζονται χιλιάδες εργαζόμενοι, δεν παίρνει κανένα αντισταθμιστικό μέτρο για την οικονομική τους στήριξη. Και όχι μόνο αυτό, δεν κάνει ούτε αυτονόητα, όπως το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής να γίνει μη επιστρεπτέα, ή όπως η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους πανδημίας".

Ο Ν. Ηλιόπουλος κατέληξε υπογραμμίζοντας: "Εκεί που πραγματικά στηριζόμαστε είναι στους πολίτες στην κοινωνία που δίνουν τη μάχη, στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Και τα δικά τους αιτήματα προτάσσουμε ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.. Καθήκον κάθε προοδευτικής δύναμης και προοδευτικού πολίτη είναι ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μπροστά σε αυτό το καθήκον θα κριθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ