Συνάντηση Μ. Βαρβιτσιώτη με την Ευρωπαία Επίτροπο Υγείας Στ. Κυριακίδου

Συνάντηση Μ. Βαρβιτσιώτη με την Ευρωπαία Επίτροπο Υγείας  Στ. Κυριακίδου

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η διαχείριση της πανδημίας covid-19

Την Ευρωπαία Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου συνάντησε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η διαχείριση της πανδημίας covid-19.

Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε την κα. Κυριακίδου για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών. «Το εμβόλιο είναι η ισχυρότερη ασπίδα μας, το μεγαλύτερο όπλο που διαθέτουμε απέναντι στον ιό. Είμαστε αποφασισμένοι να επιταχύνουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ακόμη κι αν χρειαστεί να πάρουμε δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις, όπως αυτή που αφορούσε τους πολίτες άνω των 60 ετών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε τόσο στην ισχυρή προώθηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης στην Ελλάδα, που άνοιξε από τους πρώτους την πλατφόρμα σε όλους τους πολίτες, όσο και στην πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για διενέργεια διαγνωστικών τεστ σε όσους εισέρχονται στη χώρα. «Την απόφαση επιβάλλει η επέλαση της μετάλλαξης "ομικρον", που μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Όπως εξήγησε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, έτσι θα εξασφαλίσουμε πολύτιμο χρόνο τις κρίσιμες μέρες των γιορτών, ώστε να προλάβουμε να χτίσουμε ισχυρότερο συλλογικό τείχος ανοσίας μέσα από την αύξηση των εμβολιασμών», επισήμανε.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε την Κύπρια Επίτροπο Υγείας για τις διαβουλεύσεις στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ σχετικά με τη διάρκεια ισχύος του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού, τη διάθεση εμβολίων σε τρίτες χώρες, την εφαρμογή των αναθεωρημένων συστάσεων ελεύθερης κυκλοφορίας, αλλά και την ανάγκη αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης και των fake news σχετικά με την πανδημία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ