Ν. Ηλιόπουλος: Η έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Μητσοτάκη

Ν. Ηλιόπουλος: Η έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Μητσοτάκη

Ο κ. Ηλιόπουλος ζήτησε άμεση επίταξη των ιδιωτικών και των στρατιωτικών κλινικών 

«Η δημοσιοποίηση της έκθεσης Τσιόδρα-Λύτρα για τα ποσοστά θνητότητας εκτός ΜΕΘ εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Μητσοτάκη. Αποδεικνύεται ότι ήταν συνειδητά ψεύτης όταν μας έλεγε στη Bουλή ότι δεν έχουμε τέτοια στοιχεία για την πανδημία», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Επικαλούμενος τη μελέτη των κ.κ. Τσιόδρα-Λύτρα και μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, «Αθήνα 98,4», σημείωσε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη γνώριζε από το Μάιο ότι έχουμε 87% μεγαλύτερη θνητότητα εκτός ΜΕΘ, αλλά ότι και το 38,4% των θανάτων θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν επικρατούσε καλύτερη κατάσταση στο ΕΣΥ -ένα ΕΣΥ μονοθεματικό, που υπολειτουργεί, με 150 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και με 2,5 χιλιάδες λιγότερους μόνιμους εργαζομένους εν μέσω πανδημίας».

«Μόλις την περασμένη Παρασκευή ο πρωθυπουργός έλεγε πάλι ότι νικήσαμε την πανδημία -και χθες σπάσαμε νέο ρεκόρ θανάτων με 130 απώλειες», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αρνείται να απαντήσει πόσοι από τους 1.318 νεκρούς συμπολίτες μας μέσα στο Δεκέμβριο έχουν χαθεί εκτός ΜΕΘ». Επίσης, αφού καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι «έχει συνθηκολογήσει με την πανδημία», τον κατηγόρησε ότι ο προϋπολογισμός «αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι η κυβέρνηση δεν πιστεύει στο δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας», καθώς «μειώνει την κρατική χρηματοδότηση του υπουργείου Υγείας κατά 820 εκατ. ευρώ για το 2022. Οι έκτακτες δαπάνες για το '22 προβλέπονται στα 730 εκατ. ενώ για το '21 ήταν στα 1,2 δισ. άρα και εδώ μειωμένες».

Επανέλαβε τα έκτακτα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζητώντας να ληφθούν άμεσα. Δηλαδή μίλησε για «άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών και να μπουν και οι στρατιωτικές κλινικές στη μάχη», σχολιάζοντας ότι «δεν μπορεί οι κλινακάρχες να έχουν θησαυρίσει στην πανδημία στα όρια του μαυραγοριτισμού». Επίσης, έκανε λόγο για επαναφορά της τηλεργασίας σε υπηρεσίες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την αποσυμφόρηση των μέσων μεταφοράς και των μαζικών χώρων εργασίας. Ακόμη, για ακύρωση των συγχωνεύσεων τμημάτων στα σχολεία, αναφέροντας ότι «είναι έγκλημα να συγχωνεύονται σχεδόν 1.000 τμήματα πανελλαδικά και να δημιουργούνται τάξεις με 27 και 29 παιδιά». Τέλος, για «δωρεάν συνταγογράφηση μοριακών τεστ και για τους εμβολιασμένους για να γίνει αποτελεσματική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ