Συμμετοχή Βαρβιτσιώτη, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 Συμμετοχή Βαρβιτσιώτη, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης και 17ης Δεκεμβρίου 2021, στην ατζέντα του οποίου περιλαμβάνονται η αντιμετώπιση της πανδημίας COVID 19, η διαχείριση κρίσεων και ανθεκτικότητα, οι τιμές ενέργειας, ζητήματα ασφάλειας και άμυνας,

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, θα συμμετάσχει αύριο, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες.

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης και 17ης Δεκεμβρίου 2021, στην ατζέντα του οποίου περιλαμβάνονται η αντιμετώπιση της πανδημίας COVID 19, η διαχείριση κρίσεων και ανθεκτικότητα, οι τιμές ενέργειας, ζητήματα ασφάλειας και άμυνας, η εξωτερική διάσταση της μετανάστευσης, καθώς και οι εξωτερικές σχέσεις της Ένωσης.

Στην ημερήσια διάταξη του ΣΓΥ περιλαμβάνεται, επίσης, η διαδικασία διεύρυνσης/σταθεροποίησης και σύνδεσης, η τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά το Κράτος Δικαίου στην Πολωνία και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουγγαρία, καθώς και ο αντισημιτισμός, οι νομοθετικές προτεραιότητες της ΕΕ για το 2022 και το 18μηνο πρόγραμμα του Συμβουλίου (1 Ιανουαρίου 2022 - 30 Ιουνίου 2023). Ακόμη, η Σλοβενική Προεδρία θα ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης και από κοινού με την αναλαμβάνουσα Γαλλική Προεδρία θα παρουσιάσουν τον χάρτη πορείας για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο του 2022.

Νωρίτερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα συμμετάσχει στη Διακυβερνητική Διάσκεψη ΕΕ-Σερβίας με θέμα την ενταξιακή πορεία της χώρας.

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερή συνάντηση με την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Sophie Wilmès, ενώ την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου θα συναντήσει την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου.

Στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα συνοδεύσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ