Επίσκεψη Κ. Φραγκογιάννη σε Βοστώνη και Σαν Φρανσίσκο

Επίσκεψη Κ. Φραγκογιάννη σε Βοστώνη και Σαν Φρανσίσκο

Στόχος της επίσκεψης είναι η παρουσίαση των ευνοϊκών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί πλέον στην Ελλάδα για την προσέλκυση επενδύσεων

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια κ. Κώστας Φραγκογιάννης, μαζί με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την Έρευνα και Τεχνολογία κ. Χρίστο Δήμα, θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη εργασίας στις ΗΠΑ, από τις 11 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2021.

Σταθμοί της επίσκεψης των δύο Υφυπουργών θα είναι η Βοστώνη και το Σαν Φρανσίσκο, όπου έχουν προγραμματιστεί σειρά συναντήσεων και επαφών με διακεκριμένους επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια Harvard, MIT, Stanford, Berkley, USF, επιχειρηματίες και ανώτερα στελέχη εταιριών από το χώρο της υψηλής τεχνολογίας, εκπροσώπους εθνικών φορέων προώθησης επενδύσεων και καινοτομίας που λειτουργούν στις ΗΠΑ, καθώς και πολιτειακούς αξιωματούχους.

Στόχος της επίσκεψης είναι η παρουσίαση των ευνοϊκών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί πλέον στην Ελλάδα για την προσέλκυση επενδύσεων, η κινητοποίηση και αξιοποίηση διαπρεπών Ελλήνων επιστημόνων, ακαδημαϊκών και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ για την προσέλκυση αμερικανικών εταιριών στην Ελλάδα, αλλά και η μεταφορά τεχνογνωσίας από αυτούς.

Στην ατζέντα των δύο Υφυπουργών είναι επίσης η θεμελίωση ελληνικού εθνικού φορέα στήριξης ελληνικών start-up επιχειρήσεων στη Silicon Valley, κατά την πρακτική των περισσότερων χωρών της ΕΕ αλλά και των περισσότερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου.

Τους στόχους της επίσκεψης στις ΗΠΑ, παρουσίασαν οι Υφυπουργοί κ.κ. Κώστας Φραγκογιάννης και Χρίστος Δήμας σε άρθρο τους στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο, με ημερομηνία 4 Δεκεμβρίου 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ