Στις αυριανές εργασίες της διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή ο Χρ. Σταϊκούρας

Στις αυριανές εργασίες της διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή ο Χρ. Σταϊκούρας

O κ. Σταϊκούρας θα είναι ένας από τους περίπου 20 υπουργούς Οικονομικών-μέλη της Συμμαχίας υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε κλειστή συνάντηση.

Στη Γλασκώβη μεταβαίνει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις αυριανές εργασίες της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP26, οι οποίες αφορούν την προώθηση «πράσινης» και αειφόρου οικονομικής πολιτικής με στόχο να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να περιοριστεί το οικολογικό αποτύπωμα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

O κ. Σταϊκούρας θα είναι ένας από τους περίπου 20 υπουργούς Οικονομικών-μέλη της Συμμαχίας υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε κλειστή συνάντηση με θέμα τον συντονισμό δράσεων, ώστε οι χρηματοοικονομικές ροές να ευθυγραμμιστούν με τους στόχους της Συμφωνίας των Παρισίων για το κλίμα και η κλιματική διάσταση να ενσωματωθεί στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν, επίσης, οι επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ντέιβιντ Μάλπας, του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και του Δικτύου Κεντρικών Τραπεζών και Εποπτικών Αρχών για ένα Πράσινο Χρηματοοικονομικό Σύστημα (NGFS), Φρανκ Έλντερσον.

Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός θα λάβει μέρος, μεταξύ άλλων, στις συζητήσεις για τη συμβολή των κεντρικών τραπεζών και των ρυθμιστικών αρχών στην επίτευξη του στόχου για μηδενικές εκπομπές ρύπων και για τη διαχείριση του κινδύνου της κλιματικής αλλαγής στον χρηματοπιστωτικό τομέα, καθώς και σε εκδήλωση για την ανακοίνωση του Διεθνούς Συμβουλίου Προτύπων Βιωσιμότητας (International Sustainability Standards Board) του ιδρύματος Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (International Financial Reporting Standards- IFRS).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ