ΣΥΡΙΖΑ για απευθείας αναθέσεις: «Ξέφρενο πάρτι γαλάζιων παιδιών»

ΣΥΡΙΖΑ για απευθείας αναθέσεις: «Ξέφρενο πάρτι γαλάζιων παιδιών»

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται σημερινό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο «το 65% του συνόλου των δημοσίων συμβάσεων που έχει συνάψει η κυβέρνηση κατά το τελευταίο 18μηνο έγιναν με απευθείας αναθέσεις».

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιτίθεται στην κυβέρνηση για το θέμα των απευθείας αναθέσεων του τελευταίου 18μηνου και κάνει λόγο για "ξέφρενο πάρτυ γαλάζιων παιδιών".

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το παράδειγμα των απευθείας αναθέσεων της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Νικολάου φαίνεται ότι έχουν ακολουθήσει πολλά στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όπως σήμερα αποκαλύπτει η Ναυτεμπορική το 65% του συνόλου των δημοσίων συμβάσεων που έχει συνάψει η κυβέρνηση κατά το τελευταίο 18μηνο έγιναν με απευθείας αναθέσεις. Το τεράστιο ποσοστό των απευθείας αναθέσεων παραπέμπει σε ξέφρενο πάρτι γαλάζιων παιδιών που ενώ κατηγορούν το δημόσιο ως αντικρατιστές, την ίδια ώρα τρώνε με χρυσά κουτάλια.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η κυβέρνηση αρνείται τη διαγραφή ιδιωτικού χρέους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ελάφρυνσης των νοικοκυριών από το αυξημένο κόστος της ενέργειας, καθώς και ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ. Η κα Νικολάου ήταν μόνο η αρχή. Όπως φαίνεται ο κ. Μητσοτάκης έχει πολλές Νικολάου στον περίγυρό του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ