Κρεσέντο ανθελληνικής προπαγάνδας από τουρκικά ΜΜΕ για την φωτογραφική πόζα του Νίκου Χαρδαλιά

Κρεσέντο ανθελληνικής προπαγάνδας από τουρκικά ΜΜΕ για την φωτογραφική πόζα του Νίκου Χαρδαλιά

Ο Νίκος Χαρδαλιάς πήγε σε... τουρκικά νησιά που βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή, αναφέρουν προκλητικά μεγάλα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Η φωτογραφική πόζα του Νίκου Χαρδαλιά, σε στρατιωτικό φυλάκιο στις Οινούσες, προκάλεσε οργή στην Άγκυρα, δίνοντας την ευκαιρία σε τουρκικά ΜΜΕ να επιδοθούν σε ένα κρεσέντο προπαγάνδας.

Μερίδα από αυτά δεν δίστασαν μάλιστα να κάνουν λόγο ακόμα και για... νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται υπό «κατοχή» από την Ελλάδα

Την οργή της Άγκυρας φαίνεται πως προκάλεσε η παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά στις Οινούσσες. Μία εβδομάδα έπειτα από την επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στο ακριτικό φυλάκιο, τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για “προκλήσεις” από πλευράς της Αθήνας, συνεχίζοντας την ανθελληνική ρητορική τους.

Όλα αυτά δεν θα πρέπει να θεωρούνται τυχαία, δεδομένης της χρονικής συγκυρίας, καθώς στο εσωτερικό της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως αντιμετωπίζει σοβαρή πλήγμα στη δημοφιλία του, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στις Οινούσσες, τουρκικά ΜΜΕ κατηγορούν την Ελλάδα για “προκλήσεις” και κάνουν λόγο για “προκλητική” πόζα του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας “με φόντο την Σμύρνη”.

Συγκεκριμένα, η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα “Γενί Σαφάκ”, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “η Ελλάδα ξανά πίσω από προκλήσεις: Πραγματοποίησε άσκηση κάτω από τη μύτη της Τουρκίας και πήρε πόζες με φόντο τη Σμύρνη”.

Αντίστοιχα, το φιλο-κυβερνητικό κανάλι “Α Χαμπέρ” μεταδίδει ότι “Σκάνδαλο στη Σμύρνη από την Ελλάδα! Η Ελλάδα συνεχίζει να προκαλεί την Τουρκία”.

Μερίδα του Τύπου, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θέλησε να δώσει μήνυμα από το… τουρκικό, όπως το χαρακτηρίζει, νησί που “έχουν καταλάβει οι Έλληνες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ