Επίθεση Οικονόμου σε Τσίπρα για την ελληνογαλλική συμφωνία: Επιλέγει να είναι η εθνική εξαίρεση

Επίθεση Οικονόμου σε Τσίπρα για την ελληνογαλλική συμφωνία: Επιλέγει να είναι η εθνική εξαίρεση

Σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τη στάση και τα λεγόμενά του για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση προσδοκούσε σε ένα αραγές εθνικό μέτωπο, σε μια πανεθνική πανστρατιά στήριξης της συμφωνίας και των εθνικών μας συμφερόντων.

«Δυστυχώς», τόνισε, «για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει, τόσο στο ελληνικό όσο και στο διεθνές κοινό, την πολιτική του ανεπάρκεια. Παραμένει προσκολλημένος σε ιδέες και ερμηνευτικά σχήματα του περασμένου αιώνα. Δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στο σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και διπλωματικό περιβάλλον και για αυτό επιλέγει –για μια ακόμη φορά – να απόσχει από το εθνικό μέτωπο θωράκισης της Ελλάδας».

Και συνέχισε: «Να θυμίσω απλώς ότι δεν είναι η πρώτη φορά, το ίδιο έκανε και στη Συμφωνία με την Αίγυπτο. Η χθεσινή του ομιλία, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ανερμάτιστη, με αναμασημένα υπονοούμενα κλισέ και ψέματα. Ήταν ενδεικτική της σύγχυσης στην οποία βρίσκεται, αντιλαμβανόμενος το προσωπικό πολιτικό του αδιέξοδο. Προσπάθησε να παρουσιάσει την εικόνα της χώρας που βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με την πραγματικότητα και την αντίληψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών».

Κλείνοντας κατέληξε: «Η συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας αναβαθμίζει στρατηγικά την Πατρίδα μας, διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα, εμπεδώνει το ρόλο της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο και αποτελεί το πρώτο βήμα για την στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης.

Απέναντι σε όλο αυτό ο κ. Τσίπρας επιλέγει να γίνει η εθνική εξαίρεση. Η αντιμετώπισή του απέναντι στην συμφωνία είναι πολιτικά και εθνικά ασύνετη. Είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Ο κ. Τσίπρας με τις αγκυλώσεις, τις εμμονές και τις ψευδαισθήσεις του είναι απέναντι σε μια συμφωνία που αποτελεί πρώτα και πάνω απ’ όλα εθνική επιτυχία και μετά επιτυχία της Κυβέρνησης. Ο Ελληνισμός όμως γνωρίζει ότι τα εθνικά μας δίκαια δεν διασφαλίζονται με κορώνες και με κραυγές, αλλά με ενεργητική διπλωματία και πράξεις. Και αυτή την πολιτική ακολουθούν ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ