Μ. Βαρβιτσιώτης: Να ακουστεί η φωνή της Κοινωνίας των Πολιτών

 Μ. Βαρβιτσιώτης: Να ακουστεί η φωνή της Κοινωνίας των Πολιτών

Συνάντηση τ Μ. Βαρβιτσιώτη με μέλη της Ολομέλειας της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης

 

 

Η πορεία του διαλόγου για το μέλλον της Ευρώπης βρέθηκε στο επίκεντρο συντονιστικής συνάντησης που είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μέσω τηλεδιάσκεψης με μέλη της Ολομέλειας της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Αναπληρωτή Υπουργού ως επικεφαλής της εθνικής καμπάνιας στο πλαίσιο του Διαλόγου που διεξάγεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για το Μέλλον της Ευρώπης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν με φυσική παρουσία ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου. Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Καιρίδης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μπουρνούς, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο εθνικός εκπρόσωπος της Κοινωνίας των Πολιτών Γιώργος Παγουλάτος. Σημειώνεται ότι η κα. Γιαννάκου και οι κ.κ. Καιρίδης, Μπουρνούς και Παπανδρέου αποτελούν μέλη της 4μελους ομάδας που εκπροσωπεί το εθνικό Κοινοβούλιο στην Ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης στο Στρασβούργο.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των εθνικών προτεραιοτήτων και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, ο Αναπληρωτής Υπουργός έθεσε το πλαίσιο και τους άξονες των εθνικών θέσεων, υπογραμμίζοντας τις αδυναμίες και τις δυσκολίες που εντοπίζονται ως προς το εγχείρημα της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης κυρίως ως προς την χαμηλή συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, κάτι το οποίο αποτελεί κοινή παραδοχή, όπως αποδείχθηκε και στο πρόσφατο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων όπου και συζητήθηκε το θέμα. Ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε όλους τους συμμετέχοντες ότι για την περαιτέρω κινητοποίηση των πολιτών έχουν προγραμματιστεί 13 περιφερειακές εκδηλώσεις, εκ των οποίων τέσσερις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στις ελληνικές περιφέρειες.
Κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων τους, όλοι οι συμμετέχοντες συνεχάρηκαν τον Αναπληρωτή Υπουργό για την εν λόγω πρωτοβουλία, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη συνέχισης τέτοιου είδους συντονιστικών συναντήσεων σε τακτική πλέον βάση για την καλύτερη προώθηση των ελληνικών θέσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κυρίως στον πυρήνα των οργάνων λήψης αποφάσεων, σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ