ΔΕΗ-Σκέρτσος: «Το Δημόσιο παραμένει κυρίαρχος μέτοχος και καθορίζει τη στρατηγική»

ΔΕΗ-Σκέρτσος: «Το Δημόσιο παραμένει κυρίαρχος μέτοχος και καθορίζει τη στρατηγική»

Κληθείς, να σχολιάσει την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη ΔΕΗ με ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι «αυτός είναι ο τρόπος να παραμείνουν χαμηλές οι τιμές του ρεύματος».

«Κυρίαρχος μέτοχος της ΔΕΗ παραμένει το Δημόσιο, το οποίο καθορίζει και τη στρατηγική της επιχείρησης», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος σε συνέντευξή του. Παράλληλα αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα της Επιχείρησης και τις προκλήσεις που εκείνη καλείται να αντιμετωπίσει.


Κληθείς, να σχολιάσει την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη ΔΕΗ με ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε στον ANT1 ότι «αυτός είναι ο τρόπος να παραμείνουν χαμηλές οι τιμές του ρεύματος». Στον αντίποδα, αντέτεινε, «αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν την απόλυτα κρατική ΔΕΗ, είναι αυτοί που τη βούλιαξαν. Κρατισμός και ΔΕΗ οδήγησαν πριν από δύο χρόνια σε μια καταχρεωμένη δημόσια εταιρεία ενέργειας, με 2,5 δισ. ζημιές, η αξία της στο χρηματιστήριο με το ζόρι έπιανε τα 300 εκατ. τη στιγμή που σήμερα είναι πάνω από 2 δισ., είχε ένα ακριβό τιμολόγιο». Και την ίδια στιγμή, συμπλήρωσε, «το ρεύμα παραγόταν από μια "βρώμικη" μορφή ενέργειας, τον λιγνίτη, με βάση τα διεθνή συστήματα εμπορίας ρύπων πρέπει να πληρώνουμε υψηλότερες τιμές ενέργειας λόγω του λιγνίτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ