Ε. Αχτσιόγλου: Ο νόμος Χατζηδάκη επιβάλει εκβιασμούς και απολύσεις από τις μεγάλες εταιρείες

Ε. Αχτσιόγλου: Ο νόμος Χατζηδάκη επιβάλει εκβιασμούς και απολύσεις από τις μεγάλες εταιρείες

Πως σχολίασε το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο σε συνέντευξη της η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Εφη Αχτσιόγλου, εμφανίστηκε σε συνέντευξη της στον «ALPHA 98,9» ιδιαίτερα επικριτική απέναντι στο νόμο Χατζηδάκη, σημειώνοντας ότι ο συγκεκριμένος νόμος επιβάλει εκβιασμούς και απολύσεις, από τις μεγάλες εταιρείες.

Αναφερόμενη στα σχολεία, η κ. Αχτσιόγλου, υπογράμμισε ότι «έχουν ανοίξει χωρίς απολύτως κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι λοιμωξιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα αυτή τη στιγμή στα παιδιά και τα σχολεία άνοιξαν χωρίς να έχει γίνει μία στοιχειώδης αραίωση των τμημάτων.

Το έχει ζητήσει η κοινωνία και η αντιπολίτευση, αλλά η κ. Κεραμέως ασχολείται με άλλα θέματα, με τον αποκλεισμό παιδιών από τα δημόσια πανεπιστήμια και την ενίσχυση των ιδιωτικών κολλεγίων. Έχουν λάβει και την τραγική απόφαση, το να νοσούν το 50%+1 των παιδιών για να κλείσει το τμήμα. Μετατρέπουν τα σχολεία σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού. Οι αποφάσεις τους είναι εγκληματικές».

Για το κύμα ανατιμήσεων τόνισε ότι «στα βασικά προβλήματα των νοικοκυριών -σωρευμένα χρέη, μειωμένα εισοδήματα λόγω μειωμένων μισθών, αναστολών και μέτρων στα εργασιακά-, τώρα επικάθεται και το πρόβλημα της ακρίβειας, για το οποίο η κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτα, κάθεται και το παρακολουθεί».

«Ο κ. Μητσοτάκης», πρόσθεσε, «ουσιαστικά αποδέχεται πως τα καρτέλ θα συνεχίσουν να λειτουργούν και να κερδοσκοπούν και αυτός θα έρθει να επιδοτήσει το κέρδος τους», επίσης «η συνολική επιβάρυνση των νοικοκυριών από την αύξηση της τιμής ηλεκτρικού ρεύματος υπολογίζεται σε 1 δισ. μέχρι τον Μάρτιο του 2022. Το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης είναι 150 εκατ. Ποιον κοροϊδεύει; Είναι προφανές ότι δεν προστατεύει την κοινωνία».

Η κ. Αχτσιόγλου επεσήμανε, τέλος, την ανάγκη για «ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού. Παρέμβαση και έλεγχο των καρτέλ από τη ΡΑΕ και μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ