Ν. Ηλιόπουλος: Μέτρο-κοροϊδία τα 100 ευρώ στους νέους - Εγκληματικό το πρωτόκολλο του 50%+1

Ν. Ηλιόπουλος: Μέτρο-κοροϊδία τα 100 ευρώ στους νέους - Εγκληματικό το πρωτόκολλο του 50%+1

Σκληρή κριτική άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην 85η ΔΕΘ, αλλά και στο πρωτόκολλο του 50%+1 στα σχολεία.

«Από την ομιλία του πρωθυπουργού απείχε η πραγματικότητα», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM, απευθύνοντας την ίδια στιγμή έκκληση «να αλλάξει έστω και τώρα το εγκληματικό πρωτόκολλο του 50%+1» και καυτηριάζοντας το γεγονός ότι η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία ακόμα και με 25 μαθητές ανά τάξη, με καλπάζουσα τη μετάλλαξη Δέλτα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε για «μεγάλο πρόβλημα που έχει στη νεολαία» ο κ. Μητσοτάκης, για να τονίσει πως «το μέτρο όμως για τα 1.200 ευρώ για τους νέους, καταλήγει να είναι 100 ευρώ το μήνα για 6 μήνες» και «πρόκειται για μέτρο-κοροϊδία».

Σημείωσε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «ο ΟΑΕΔ είχε προγράμματα για τους νέους έως 29, με επιδότηση για 12 μήνες με 500 ευρώ», ενώ θύμισε και το πρόγραμμα για τους 5.500 νέους επιστήμονες με μισθούς της τάξης των 1.000, το οποίο «κατάργησε η ΝΔ». «Επομένως υπάρχει η δυνατότητα για πιο γενναία μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας», είπε.

Ερωτηθείς για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα μέτρα είναι «μόλις 405 εκατ. ευρώ», τόνισε πως «η τεράστια πλειοψηφία των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ ήδη ίσχυαν». «Πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες» χαρακτήρισε και το νέο μέτρο για τη ΔΕΗ, υπογραμμίζοντας ότι «αντί να παρέμβει η κυβέρνηση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ και να λάβει μέτρα μέσω της ΡΑΕ, τελικά δίνει μόνο 9 ευρώ το μήνα στα νοικοκυριά», ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία η τιμή στην χονδρική είχε σχεδόν διπλασιαστεί ήδη από το καλοκαίρι.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε πως αυτό που η κοινωνία ήθελε να ακούσει από τη ΔΕΘ, ήταν «η αύξηση στον κατώτατο μισθό -μιας και είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα με χαμηλότερο κατώτατο μισθό από το 2010-, η ρύθμιση και διαγραφή του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε στην πανδημία, ώστε και να μείνουν ανοικτές επιχειρήσεις, και να διατηρηθούν θέσεις εργασίας», καθώς και ότι «το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής θα γίνει μη επιστρεπτέα».

Ως προς την ομιλία που θα κάνει στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, το ερχόμενο Σάββατο, τόνισε ότι θα κινηθεί σε δύο άξονες: «Στην απαραίτητη κριτική στην κυβερνητική πολιτική, αλλά κυρίως στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επόμενη μέρα». Ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος πάνω στο πολιτικό του πρόγραμμα να αναλάβει τη διακυβέρνηση «αύριο κιόλας». «Οι προτεραιότητές μας είναι η ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών, η στήριξη της εργασίας, και η θωράκιση του κοινωνικού κράτους», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «η πανδημία μάς απέδειξε πόσο σημαντική είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ και του δημόσιου συστήματος εκπαίδευσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ