Κεραμέως: Καλούμε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και παιδιά άνω των 15 να εμβολιαστούν

Κεραμέως: Καλούμε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και παιδιά άνω των 15 να εμβολιαστούν

Η υπουργός υπογράμμισε ότι προτεραιότητά τους είναι η δια ζώσης εκπαίδευση από τον Σεπτέμβριο

Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές άνω των 15 ετών να εμβολιαστούν απηύθυνε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας πως είναι προτεραιότητα η δια ζώσης εκπαίδευση από τον Σεπτέμβριο.

Η κα Κεραμέως τόνισε ότι από την αρχή που κλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί για εμβολιασμό υπήρξε άμεση ανταπόκριση, ωστόσο τα ποσοστά είναι χαμηλά και θα πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα. Σημείωσε ότι στην Α’βαθμια έχει εμβολιαστεί το 70% ενώ είναι μεγαλύτερο το ποσοστό στις άλλες βαθμίδες.

Η υπουργός υπογράμμισε ότι προτεραιότητά τους είναι η δια ζώσης εκπαίδευση από τον Σεπτέμβριο, προσθέτοντας ότι έχουν στη φαρέτρα τους από την περασμένη σχολική χρονιά πολύ σημαντικά εργαλεία, με σημαντικότερο το εμβόλιο, το οποίο μπορεί να μας προστατεύσει απέναντι στην Covid-19.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών, η κα Κεραμέως είπε ότι αναμένουν τις εισηγήσεις των ειδικώνκαι πως όλες οι διαδικασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη και σύντομα θα αποσαφηνιστεί το θέμα.

Σε ερώτηση για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η υπουργός σημείωσε πως γίνεται μια πρωτοφανής και χυδαία εργαλειοποίηση των υποψηφίων από την αξιωματική αντιπολίτευση που λέει ότι “κόβονται”. Όταν έχεις κάποιες εκατοντάδες υποψηφίων που έχουν γράψει καλύτερα από σένα, είναι λογικό να μην έχεις όλες τις επιλογές που θα ήθελες. Μας ενδιαφέρει τα παιδιά μας να έχουν επιλογές. Να τηρούνται οι ακαδημαϊκές προϋποθέσεις και να ανέβει το κύρος των σπουδών”, τόνισε.

Επίσης ανακοίνωσε ότι ξαναμπαίνει ο επαγγελματικός προσανατολισμός σε όλα τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ