Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού - Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού - Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου

Η χώρα βρίσκεται σε τροχιά τέταρτου και ισχυρότερου κύματος κορωνοιού ακόμη και εντός Αυγούστου σχολίασε ο  Αθανάσιος Τσακρής, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αντιπρύτανης του Ε.Κ.Π.Α

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση έχει θορυβηθεί για τα αυξημένα κρούσματα σε ορισμένα νησιά, τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στην Κρήτη αλλά και συρροές σε κέντρα διασκέδασης.

Στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία θα συμμετέχει η ΚΕΔΕ. Θα συζητήσουν για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών. Παράλληλα, στο μικροσκόπιο θα βρεθεί και η επιδημιολογική εικόνα κάθε περιοχής καθώς όπου κρίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα θα παίρνονται μέτρα σε τοπικό επίπεδο.

Για την εικόνα όπως έχει διαμορφωθεί εξήγησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθήνας μέσω Facebook.

1) Κυριακή: 619 έναντι 236, αύξηση, 262% περισσότερα

2) Σάββατο: 1001 έναντι 375, αύξηση, 266% περισσότερα

3) Παρασκευή: 771 έναντι 395, αύξηση, 195% περισσότερα

4) Πέμπτη: 761 έναντι 489, αύξηση, 156% περισσότερα

Από την πλευρά του, ο Αθανάσιος Τσακρής, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αντιπρύτανης του Ε.Κ.Π.Α και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου υγείας τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά τέταρτου και ισχυρότερου κύματος κορωνοιού ακόμη και εντός Αυγούστου.

Δεν απέκλεισε τη δημιουργία τοπικών εστιών υπερμετάδοσης και επεσήμανε ότι εκεί ίσως θα χρειαστούν συμπληρωματικά μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ