Μάχη για το εργασιακό - Σε εξέλιξη 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας

Μάχη για το εργασιακό - Σε εξέλιξη 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας

Με στάσεις εργασίας αντί 24ωρης απεργίας μετέχουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες στις κινητοποιήσεις των σωματείων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας που πραγματοποιείται με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς της Αθήνας (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ) δεν λειτούργησαν το πρωί και ξεκινούν δρομολόγια στις 10 π.μ.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κινηθούν από τη 1 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. Οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα.

Συγκεχυμένη είναι η κατάσταση στην ακτοπλοϊα, όπου η 24ωρη απεργία της ομοσπονδίας των ναυτεργατικών σωματείων κρίθηκε παράνομη, ωστόσο τα συνδικάτα εμμένουν στην πραγματοποίησή της.

Από τις σημερινές κινητοποιήσεις εξαιρούνται όσοι εμπλέκονται με τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ενταση στη Βουλή - Συλλαλλητήρια στο κέντρο

Η συζήτηση στην Ολομέλεια αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε υψηλούς τόνους. Η Ν.Δ. έχει ζητήσει τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας ενώ την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο έχουν εκδηλώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στο μεταξύ στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Συγκεκριμένα το ΠΑΜΕ προγραμματίζει δύο συλλαλητήρια στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ. και στις 5 το απόγευμα, ενώ ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ θα πραγματοποιήσουν μία συγκέντρωση στις 11 π.μ. και μια στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ