Χρυσοχοΐδης: 117 κακοποιοί αποφυλακίστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου και ξαναγύρισαν στο έγκλημα

Χρυσοχοΐδης: 117 κακοποιοί αποφυλακίστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου και ξαναγύρισαν στο έγκλημα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε -εκτός των άλλων- στην περίπτωση αποφυλάκισης Αλβανού κακοποιού

Στις επιπτώσεις του νόμου Παρασκευόπουλου αναφέρθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σημειώνοντας ότι η Αστυνομία αναζητά μόνο στην Αττική 117 ποινικούς, οι οποίοι αποφυλακίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια με τις ευεργετικές διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου και ξαναγύρισαν στο έγκλημα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων και την εγκληματικότητα είπε μεταξύ άλλων:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σάλος με την ψυχολόγο της Καρολάιν

«Στον ΣΥΡΙΖΑ είστε ευχαριστημένοι με τον νόμο Παρασκευόπουλου; Τις τελευταίες ημέρες ασχολούμαστε με μια υπόθεση: υπάρχει Αλβανός κακοποιός – το αναφέρω για τον εθνοτικό προσδιορισμό και δεν έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά – ο οποίος το 2015 φυλακίστηκε με 14 έτη κάθειρξης. Μπήκε Φεβρουάριο 2015 και βγήκε 12 Αυγούστου 2019 με τις ευεργετικές διατάξεις Παρασκευόπουλου.

»Περίπου 20 ημέρες μετά κάνει ληστεία με απόπειρα φόνου. Τον Φεβρουάριο του 2020 εντοπίζεται και καταδιώκεται από την Ελληνική Αστυνομία. Πυροβολεί για να σκοτώσει αστυνομικούς. Αυτός καταζητείται.

ΕΛΑΣ: Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος της 64χρονης στην Αγ. Βαρβάρα

»Ξέρετε πόσες περιπτώσεις τέτοιες έχουμε; Μόνο στην Αττική και μόνο στο τμήμα Κλοπών- Διαρρήξεων υπάρχουν 177 περιπτώσεις την τελευταία διετία.

»Και όλοι αυτοί είναι έξω και επαναλαμβάνουν τα άγρια εγκλήματα. Κάποια στιγμή νομίζω αν σας πονάει η ανακύκλωση της εγκληματικότητας και αν συμφωνείτε ότι χρειάζεται εγρήγορση είμαστε εδώ. Υπάρχει χώρος συνεννόησης. Τα άλλα είναι λόγια του αέρα!».

Ταυτόχρονα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι τα πραγματικά δεδομένα δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας ακόμα και των σκληρών περιστατικών.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών έχει επηρεαστεί από την βαρβαρότητα του μεμονωμένου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά και από την αναζωπύρωση του ξεκαθαρίσματος κυκλωμάτων από μπράβους και νονούς της νύχτας.

Πηγή: tovima.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ