Μαριέττα Γιαννάκου: Δεν θα ψηφίσω το ν/σ για τη συνεπιμέλεια

Μαριέττα Γιαννάκου: Δεν θα ψηφίσω το ν/σ για τη συνεπιμέλεια

Σφοδρή επίθεση της κ.Γιαννάκου στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα

Η βουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, ανακοίνωσε επισήμως από τη Βουλή, την απόφασή της να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, εφόσον τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία.

Να σημειωθεί ότι η κ. Γιαννάκου είχε εκφράσει εξ αρχής σφοδρές διαφωνίες με συγκεκριμένες ρυθμίσεις του, ζητώντας από κοινού με την Όλγα Κεφαλογιάννη αλλαγές, μέσω της κατάθεσης 10 τροπολογιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεπιμέλεια: Κατατέθηκε στη Βουλή το ν/σ που ρυθμίζει τις σχέσεις γονέων - τέκνων

Παράλληλα, η βουλευτής της ΝΔ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση προσωπικά στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, κατηγορώντας τον ευθέως ότι αμφισβητεί το δικαίωμα των βουλευτών να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους και μάλιστα μέσα στο ναό της Δημοκρατίας.

Αφορμή στάθηκε με αφορμή συνέντευξη του υπουργού Δικαιοσύνης στην οποία όπως είπε η κ. Γιαννάκου – υποστήριξε ότι οι ενστάσεις της ίδιας και της κ. Κεφαλογιάννη – απορρέουν από προσωπικά τους βιώματα. "Προέρχονται από την κοινή λογική και την επιστημονική γνώση", αντέτεινε η ίδια φανερά ενοχλημένη.

Η Μαριέττα Γιαννάκου επέμεινε ότι το νομοσχέδιο είναι γονεοκεντρικό αντί να βάζει στον πυρήνα του το συμφέρον του παιδιού, ότι η από κοινού αλλά και «εξίσου» γονική μέριμνα μετά το διαζύγιο υπαινίσσεται ίσο χρόνο και μειωμένη διατροφή και υποστήριξε ότι εντέλει θα πυροδοτήσει περισσότερες εντάσεις και προσφυγές στα δικαστήρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ